avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare apartament-situatie mansarda neclara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare apartament-situatie mansarda neclara

Buna ziua.Sunt intr-o faza destul de avansata a achizitiei unui apartament prin Prima Casa.Apartamentul e situat la ultimul etaj al unei constructii in curs de finalizare.Din acest apartament exista acces direct in pod .Cand am dat avansul pentru apartament m-am inteles cu dezvoltatorul sa amenajeze un spatiu locuibil in pod (camera + baie).Mentionez ca toate apartamentele de la ultimul nivel au acces direct in pod,iar achizitiile s-au facut cu scopul de a face acolo o mansarda locuibila.Podul este separat prin pereti de lemn in spatii aferente fiecarui apartament.Deocamdata am refuzat sa finantez amenajarea mansardei pana cand nu vad actele proprietatii.Astazi le-am primit si am fost socata sa constat ca spatiul aflat deasupra apartamentelor nu e specificat nicaieri in Cf-ul cladirii si nici in cele individuale,ale aprtamentelor de la ultimul nivel.Nici ca parte comuna,nici apartinand aprtamentelor de sus,pur si simplu nu apare deloc!Nu mi se pare ok sa investesc intr-un spatiu care se dovedeste a fi parte comuna a tuturor proprietarilor.Cel putin eu asa stiu,ca podul apartine tuturor locatarilor.Exista posibilitatea sa apara in Cf acest spatiu? Ce am de facut?Nu as vrea sa pierd posibilitatea extinderii,dar as vrea sa fiu in legalitate.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Keyla , utilizator 20:29, 1 Martie 2016
Pana nu intrati in posesia documenteleor=extras de carte funciara ca este notat spatiu cu destinatia de locuinta nu va hazardati sa investiti
Am intrat in posesia actelor,nu sunt ok.Intrebarea e cum pot eu sa fac ceea ce nu a facut dezvoltatorul?Ce pasi sunt necesari pentru a intabula mansarda astfel incat sa apartina doar aprtamentului meu?
Numai dezvoltatorul detine documentele si calitatea sa noteze la ocpi constructia si destinatia acesteia=spatiu de locuit
Se pare ca va face acest lucru,altfel nu ma arunc sa investesc.Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie mansarda buburuza buburuza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca am nevoie de autorizatia de constructie si acordul asociatiei de prop, avand in vedere ca locuiesc la mansarda, (asa ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)