avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de constructie mansarda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de constructie mansarda

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati daca am nevoie de autorizatia de constructie si acordul asociatiei de prop, avand in vedere ca locuiesc la mansarda, (asa este inscrisa in CF- apartament la mansarda) doresc sa izolez termic acoperisul asa zisul pod si sa-mi fac acces direct din apartamentul meu sa mai amenajez o camera in spatiul respecti.
Mentionez ca deasupra mea este un fel de pod (nu este inscris in CF-Podul) la care avem acces doar cei care locuim la mansarda.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: buburuza , utilizator 16:06, 20 Iunie 2017
Pentru orice modificari la proiectul existent respectiv la mansarda,daca dv intentionati realizarea de goluri pentru executare cale de acces,executare spatiu cu destinatia de locuinta este necesara autorizatie de constructie
Avand in vedere statutul podului care este parte comuna ,pentru ca dv sa puteti utiliza exclusiv o parte din partea comuna este obligatoriu da detineti acordul individual al tuturor proprietarilor si acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Este necesar sa schimbati destinatia spatiului din parte comuna imobil in parte privata-aspect dificil de obtinut in cazul blocurilor de locuit in comun
multumesc frumos pt raspuns.
cred ca nu m-ati inteles, am mentionat faptul ca nu este nicaieri inscris in CF podul, de fapt eu stau in pod conform proiectului - stau la mansarda, spatiul care este deasupra mea nu se regaseste in acte si planurile imobilului.
ce este de facut in acest caz?

Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
buburuza, utilizator
buburuza a scris:


stau la mansarda, spatiul care este deasupra mea nu se regaseste in acte si planurile imobilului.





Daca spatiul de deasupra spatiului unde locuiti dv nu este inregistrat in documentele asociatiei,pe cale de consecinta dv nu aveti nici calitatea si nici dreptul sa solicitati autorizarea pentru ca sa mai amenajez o camera in spatiul respecti.

Este necesar ca asociatia de proprietari in calitate de persoana juridica care administreaza partea comuna din condominiu sa desfasoare acte si actiuni in urma carora sa treaca in scripte spatiul in discutie
Ulterior dv daca intentionati sa utilizati exclusiv cota parte din partea comuna trebuie sa parcurgeti procedura ,respectiv sa obtineti acordul individual al proprietarilor si al asociatiei de proprietari pentru schimbare destinatie spatiu
Daca obtineti acordurile mentionate,ulterior puteti desfasura demersuri pentru autorizare executare cale de acces acces direct din apartamentul meu sa mai amenajez o camera in spatiul respecti.
partea comuna din ceva ce nu exista scriptic, decat faptic? va pun intrebare, ce se intampla in cazul in care as demola tavanul care oricum e din rigips, ca sadezvelesc barnele de lemn ale mansardei?? din p.d.v. tehnic mansarda e podul nu?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Amenajare spatiu interior ContSters370767 ContSters370767 Buna. Locuiesc intr-un bloc cu regim de inaltime P+2E+mansarda. Eu locuiesc la ultimul etaj adica \" mansarda\" unde, pe langa apartamentul propriu-zis, am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament-situatie mansarda neclara Keyla Keyla Buna ziua.Sunt intr-o faza destul de avansata a achizitiei unui apartament prin Prima Casa.Apartamentul e situat la ultimul etaj al unei constructii in curs de ... (vezi toată discuția)