Am fost astazi pe la bunica mea si mi-a spus ca trebuie sa vina o echipa sa-i verifice repartitoarele, in schimb ea este obligata sa plateasca 3 lei pentru fiecare repartitor, cum are 6 buc in toata casa , va trebui sa plateasca 18 lei (pentru pensionari e o suma oarecum importanta). Cat de legala este aceasta taxa? Parerea mea este ca e datoria lor sa faca acest lucru, fara sa mai pretinda bani. Multumesc, Astept eventuale pareri.:)
Cred ca sigiliul e pus acolo pentru a controla daca repartitoarele sunt dezlipite si lipite la loc, dupa cum vrea proprietarul; probabil administratorul bunicii Dv. o fi aflat din surse anonime ca se mai practica asa ceva......
"Taxa" de 3 lei este arbitrara si asta e un lucru interesant de intrebat. Ce se intampla cu acei bani, unde se duc, si cum se duc?......
Verificarea..ar trebui sa se faca cu martori,si incheiat un proces vb pt fiecare apartament,iar acolo unde s au observat probleme sa se ia masuri.
Metrologic nu se pot verifica.Nu exista decat montarea in paralel a 2 repartitoare,dar si asa nu este corect rezultatul.
Pentru suma incasata,firma trebuia sa schimbe bateriile aparatelor...acestea contribuind la "masurarea" incorecta .
Buna seara.Legal,verificarea este permisa numai de catre persoanele fizice sau juridice autorizate.Martorii,nu este obligatoriu sa fie de buna credinta ,nu este garantat ca sunt de specialitate si atunci unde ajungem ?
O formatie de 10 martori specializati in domeniul culinar,vinicol,cultural,turistic,etc,etc intrunesc conditiile profesionale legal prevazute pentru a se pronunta asupra respectarii normelor in limitele carora functioneaza in bune conditii repartitoarele?Chiar uitam atat de repede neplacerile cu care ne confruntm ba cu masina in service,ba cu dantura si altele;media este plina de precedente din spitale,santiere si restul.Asociatia de propritari nu are calitatea si legal nu se poate prunta asupra functionarii repartitoarelor.Pe cale de consecinta nu poate aplica niciun insemn pe aparatele de masura, nu poate impune si nu poate percepe c/v aplicare sigiliu.
verificarea se face in legatura cu starea sigiliilor,a n suprafetei radiante,a modificarilor,si a bateriilorAsta se poate face ,ndiferent de domeniul de pregatire ,,doar daca nu esti inocent in gandire.Repartitoarele nu pot fi verificate metrologic.
Buna ziua.Ptr proprietaru.Rog atentie la exprimare si pe viitor fiti mai rezervat in exprimare si atac la persoana. Eventuale interventii asupra aparatelor tehnice de masurat montate in spatiile proprietate ,legal sunt admise numai din partea persoanei fizice/juridice autorizate,asociatia are calitatea respectiv dreptul sa sesiseze eventuale disfunctionalitati .Dvs aplicati sigiliu pe contorul de energie electrica ?