avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sistare Tehnica Gaze , obligativitate plata servicii ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sistare Tehnica Gaze , obligativitate plata servicii nesolicitate

buna ziua
"conform" noii legislatii, ordinul 179/2015, cel putin asa spun ei , dar eu nu am gasit unde scrie asta

mi s-a emis factura pentru plata servicilor de sistare tehnica a serviciilor de livrare gaze, in lipsa reviziei ,
Revizie care inteleg si sunt de acord ca este obligatorie si ca trebuie platita la un tarif rezonabil ( oricum nu este rezonabil ) dar in cazul in care consumi gaze si exista o retea de distributie ( tevi pana la un consumator )

din moment ce eu la locatia respectiva nu mai am instalatie la care sa se poata face o revizie cu ce drept sunt obligat sa platesc servicii nesolicitate in quantum de aprox 100 ron

as dori sa stiu in ce lege scrie ca furnizorul de gaze are dreptul sa ma oblige la plata serviciilor interne cum ar fii cel de sistare ( adica practic vine si iti pune un simplu sigiliu )
asta practic fiin un fel de penalitate pentru neconsum !

precum si ce pot face in acest sens pentru a nu plati aceste servicii impuse abuziv :
tinand cont ca :

1. nu am solicitat acest serviciu
2. este o operatie interna ce tine de procedura lor
3. aceasta operatie s-a desfasurat inainte de contor deci pe proprietatea distribuitorului deci dece sa platesc eu pentru interventii pe proprietatea altora ?
4. este un tarif aplicat abuziv si cu mult peste limita rezonabila a costurilor de implementare ,
repet un simplu sigiliu ca sa ma taxeze cu 100 lei pentru ca nu consum nimic
Dv ati afirmat
mi s-a emis factura pentru plata servicilor de sistare tehnica a serviciilor de livrare gaze, in lipsa reviziei

Nu ati facut prtecizaeea ca nu mai aveti tevi...
daca nu mai aveti tevi,unde vine si iti pune un simplu sigiliu
Deci daca nu furnizorul de utilitati a dispus sistarea gazelor,masura se datoreaza exclusiv aspectului ca dv nu ati executat revizia instalatiei de gaze nu ca nu ati fi bransat la instalatia de furnizare gaze
Este o diferenta semnificativa intre sistarea furnizarii utilitatilor datorita dezinteresului proprietarului de a executa in termen revizia periodica a instalatiei individuale si eventuala sistare nemotivata a furnizarii gazelor de catre furnizor
Daca nu mai beneficiati de gaze si furnizorul de utilitati a impus netemeinic plata unui serviciu si a unei facturi nedatorate,aveti dreptul sa contestati impunerea,inclusiv in instanta de judecata
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

Dv ati afirmat
mi s-a emis factura pentru plata servicilor de sistare tehnica a serviciilor de livrare gaze, in lipsa reviziei

Deci daca nu furnizorul de utilitati a dispus sistarea gazelor,masura se datoreaza exclusiv aspectului ca dv nu ati executat revizia instalatiei de gaze

la ce sa fac revizie daca nu am tevi ?

din moment ce sitarea tehnica in aceste situatii este o masura interna , plus pe deasupra adoptata dupa semanea contractului de ce sa fiu eu obligat sa platesc pentru ea

sau si mai concret cat de legala este aceasta taxa pentru faptul ca nu consum nimic

iar aceasta interventia a fost facuta fara notificare in prealabil, poate alegeam alta varianta

pentru aceste servicii obligatorii cine reglementeaza pretul ( din cate am inteles anre ) dar in baza a ce , exista o organizatie, ceva, care ne apara si noua drepturile sau avem doar obligatia sa fim taxati dupa bunul plac al speculantilor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rupere sigiliu robinet instalatie gaze AlexSa13 AlexSa13 Buna ziua, In cursul zilei de ieri 22.01.2019 cei de la Distri GAZ au venit si au inchis robinetul la gaze si au pus sigiliu. Motiviul sigilarii: Lipsa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea montarii de detector gaze+electrovalva petruionascu petruionascu buna seara! in urma verificarii si reviziei tehnice la o instalatie de utilizare a gazelor naturale, am fost notificat de catre verificator ,ca sunt obligat ... (vezi toată discuția)
Racordare butelie la aragaz gambette gambette Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a ... (vezi toată discuția)