avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributie canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributie canalizare

in factura emisa de apanova exista si o rubrica de "canalizare apa calda", a carei valoare se imparte conform legii 230 si hg 1588.
desi aveam consum 0 la apa calda, mi s-au pus 2 mc la canalizare apa calda. este normal ca sa fie platita o cota parte din aceasta valoare si de catre cei care au montate centale termice de apartament ?
intreb asta pentru ca oricum platim canalizarea pentru consumul de apa rece, consum de apa rece care include si apa incalzita de centrala proprie, cotizind astfel de doua ori la canalizare ... o data pentru apa rece si o data pentru apa calda.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:37, 11 August 2009
Corect raspunsul cu tevile comune. De fapt s-a mai discutat acest lucru si in general tevile care sunt pe verticala sunt comune iar ce pleaca pe orizontala in casa sunt proprietate individuala. Comune sunt si tevile de la subsol indiferent de asezarea lor.
Referitor la acea cantitate de apa trecuta la canalizare care duce la o aberatie conform careia in casa mea intra 10 m.c si se evacuiaza 12 m.c., cred ca toati au inteles si v-au dat dreptate inclusiv @elga50 . Eu am inteles ca s-a incercat doar sa se explice de unde vine greseala , nu ca ar fi cineva de acord cu asemenea mod de repartizare a cheltuielilor de canalizare.
Iar cartofii daca i-am cumpara de la taran , fiti sigur ca am plati 1 kg si taranul ar mai "intrece", adica ar mai pune un rcartof in plus.
Necazul e ca noi platim adesea 1kg , dar ajungem acasa cu 800 grame pentru ca intermediarul "ne ciupeste " la cantar iar taranul e departe pe camp.
Asadar nu stati departe, stai aproape si implicativa in problemele asociatiei mai ales ca va pricepeti.
@petrisor81
Corect raspunsul lui @felix34
@felix34
Eu nu iau pe nimeni cu vrajeala si faptul ca mi-am dat interesul sa explic in scris ceea ce stiu despre facturare, canalizare, pret apa, pierderi si repartizari dovedeste ca vreau sa informez si pe altii cu ce stiu eu bine. Altfel nu ma bag sa-mi dau cu presupusul sau macar o exprim ca atare.
Dv. trebuie sa platiti 10 mc la canalizare si nimic mai mult. Ce va incarca administratorul cu inca 3 mc e o prostie si daca e asa, dovedeste ca incurca rau de tot socotelile pe la blocul Dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)
Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)