avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legea 249/2015
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legea 249/2015

Buna ziua! As vrea, va rog, sa imi dati mai multe informatii despre legea 249/2015 „Art. 16, punctul 8 – Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrarea ambalajului.” Va contactez pentru ca intampin o astfel de problema. Acum 3 saptamani am cumparat un laptop, l-am folosit 5 zile si s-a stricat. Am facut retur in cele 14 zile cat era dreptul, dar mi s-a refuzat rambursarea sumei sau inlocuirea produsului pentru ca nu mai era in ambalajul original (s-a trimis intr-o alta cutie, de la acelasi producator, diferind doar eticheta; accesoriile si tot ce trebuia era in pungile originale). De doua saptamani este in service si pentru ca se poate repara, refuza sa se faca negatie. Si nu vreau un produs nou reparat, din prima luna...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 22:58, 3 Martie 2016
Articolul din legea respectiva va da dreptul ca dupa cumpararea produsului sa predati ambalajul pentru reciclare si nu sa-l pastrati pentru un eventual retur. Toate drepturile pe care le aveti din momentul achizitionarii produsului se pastreaza indiferent daca mai aveti sau nu ambalajul original. Daca nu rezolvati problema pe cale amiabila va puteti adresa catre OPC si Garda de Mediu invocand articolul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur produse lenjerie dama nicola81 nicola81 Buna ziua De cateva luni mi-am deschis un mic magazin online in care comercializez camasi de noapte dama dantela, satin etc E ok, nu ma plang, insa acum 2 ... (vezi toată discuția)
Legea nr.249/2015 adi0374 adi0374 Buna seara , Revin cu o intrebare legata de legea nr.249/2015 , respectiv la articolul de mai jos \"(8) Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)