avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Carne stricata inainte de termenul de expirare - am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Carne stricata inainte de termenul de expirare - am cumparat ...

Carne stricata inainte de termenul de expirare - am cumparat pe data de 15.10 carne de la Mega Image, cu termen de expirare pe 23.10. Astazi, cand am deschis ambalajul, m-a izbit un miros oribil de carne stricata. Intrucat termenul este pe 23, iar astazi suntem in 19, m-am dus inapoi cu carnea sa o returnez, dar mi s-a spus ca nu se poate, deoarece trebuia adusa in aceeasi zi, nu peste 4 zile, fiind vorba de carne. As dori sa stiu daca este corect sau nu, intrucat carnea expira pe 23. Este corect sa imi fie refuzat returul?
Cel mai recent răspuns: Gaita Cristina , utilizator 21:17, 19 Octombrie 2025
Da, e indreptatit refuzul. Nimeni nu poate sti in ce conditii ati tinut dvs carnea 4 zile.
Am inteles. Multumesc pentru raspuns. Dar as dori sa stiu care este legea care decide acest lucru? atata timp cat este in termen, chiar daca este produs perisabil. As dori sa stiu daca exista o lege concreta care sa hotarasca acest drept al comerciantului de a refuza returul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Nemultumire - lipsa ambalajului original duce la pierderea garantiei? damianiuliana damianiuliana am pierdut cutia de la telefonul mobil care a fost in service [Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Retur refuzat din cauza termenului de 14 zile keenox keenox Am o problema cu un comerciant care nu mi-a acceptat un retur. Produsul a fost primit in data de 25.07.2024 si am notificat comerciantul in data de 09.08.2024, ... (vezi toată discuția)