avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA IMPORT PERSOANA FIZICA BLOCAT DHL
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

IMPORT PERSOANA FIZICA BLOCAT DHL

Buna ziua ! Am comandat din china niste huse de telefon albe (350 buc.) pe care vreau sa le donez ca persoana fizica,catre o gradinita in mediul rural pentru a le picta copiii,dupa care vor fi expuse la o serbare.Desi am nevoie doar de vreo 80 de bucati,am cumparat mai multe pentru ca stim cu totii cum sunt copiii :). Problema e ca au ajuns in vama prin DHL iar acestia mi-au trimis urmatorul mail :
Buna ziua,

Va trimit atasat avizarea pentru importul cu numarul din subiect. Va rugam sa ne trimiteti urgent:
Ø traducerea facturii corecte (achitata catre furnizor) semnata si stampilata, in care sa specificati regimul vamal solicitat, denumirea comerciala a produselor in limba romana, modul de folosire si dupa caz materialul din care sunt facute;

Ø dovada platii bancare catre furnizor;

Ø copie CUI;

Ø cod EORI;

Ø certificat de amanare TVA (daca este cazul);

Ø certificate punct de lucru in cazul in care adresa facturii nu coincide cu cea din sediul social.

Factura nu are conditie de livrare. In acest caz, la valoarea statistica in vama se adauga valoarea transportului. Va rog sa ne trimiteti, daca aveti, o factura de la furnizor, care sa specifice valoarea transportului sau o conditie de livrare ce il include (DAP, CPT, CIP, etc.)

In momentul in care ne trimiteti traducerea sunteti raspunzator atat pentru valoarea declarata, cat si pentru cantitate. Va rog verificati factura!

In functie de tipul produselor din colet este posibil sa va solicitam documente suplimentare.

Va informam ca pentru orice import, plata datoriei vamale trebuie efectuata in contul de Trezorerie a Biroului Vamal in care se deruleaza formalitatile vamale aferente importului respectiv. Coletele vor fi eliberate doar ulterior confirmarii primirii sumelor reprezentand taxele vamale, in contul de Trezorerie a Birourilor Vamale.
- Pentru efectuarea platii datoriei vamale de catre Persoanele Fizice direct in contul de Trezorerie al Biroului Vamal, acestea trebuie sa fie inregistrate cu numar EORI; pentru mai multe informatii, puteti consulta ghidul Directiei Generale a Vamilor.
- Pentru a veni in intampinarea dumneavoastra, DHL poate efectua plata drepturilor vamale in numele dumneavoastra. Pentru acest serviciu, DHL percepe un comision de 2% din valoarea drepturilor vamale, dar nu mai putin de 84 lei + TVA, comision aplicabil in situatia in care drepturile vamale depasesc 5 euro.

Pentru continuarea procesului de vamuire, va rugam sa ne exprimati intr-un termen de maximum 8 de ore:
(i) optiunea dvs de a plati datoria vamala direct in contul de Trezorerie al Biroului Vamal sau

(ii) optiunea dvs. pentru plata datoriei vamale de catre DHL in numele dv;

Daca doriti sa aflati status-ul coletului, va rugam sa accesati [ link extern ]

IMPORTANT:
1. Se aplica taxa de magazinaj de 23 lei/zi pentru acele colete pentru care importatorul nu a transmis actele necesare vamuirii incepand cu ziua a 4-a de la avizare.
2. Nedepunerea declaratiei vamale in termen de 20 de zile de la sosirea coletului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 Ron la 1500 Ron, conform Regulamentului Vamal al Romaniei.
3. In cazul in care formalitatile vamale nu sunt finalizate intr-un termen de 20 de zile de la sosirea coletului, din motive ce nu tin de societatea noastra, DHL va returna coletul Expeditorului.

Pentru inlesnirea efectuarii formalitatilor vamale, societatea comerciala/ persoana fizica poate imputernici DHL in vederea efectuării plătii datoriilor vamale în numele Dumneavoastra pentru oricare si toate coletele vămuibile importate prin intermediul retelei DHL, precum si în vederea îndeplinirii operatiunilor necesare în acest sens (completare formulare, declaratii, etc.), prin agreerea in scris a mandatului model atasat.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa contactati departamentul import.

Cu stima,....

---------------------------------------------------------
Din cate vad ei ma considera firma,si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
PS : PLATA TOTALA A FOST DE VREO 800$,IAR CHINEZOAICA A TRECUT DOAR VREO 200$ PE FACTURA !!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
ContSters368008, utilizator
Cel mai recent răspuns: miki1968 , utilizator 09:25, 14 Martie 2018
Salutare, nu vad nici un raspuns de la nimeni, ai reusit cumva sa ridici coletul? Daca da cum ai procedat, si eu ma aflu intr-o situatie similara. Multumesc anticipat.
Buna Florin,

Si eu am acum aceiasi problema, un colet blocat in vama. Sunt persoana fizica si pt ca am cumparat 48 de buc pt un articol din China, imi zic ca nu se justifica cantitatea pe persoana fizica. Coletul este gestionat de DHL. Tu ai rezolvat, ce ai facut?

Iti multumesc pt. ajutor,
Mihaela
Buna ziua! As avea si eu aceeasi problema, cum ati rezolvat situatia? Multumesc!
Buna, Ti-am raspuns la mesaj in privat, insa vad ca au mai intrebat si alte persoane... Mie mi l-au deblocat cand le-am spus ca nu am firma (nu am mintit) si ca daca nu exista alta posibilitate, le-am spus ca renunt si sa-l inapoieze la vanzator. In cateva ore am primit raspuns ca l-au deblocat. Nu stiu daca functioneaza asa in toate cazurile, probabil ca nu.

Mult noroc si sa se rezolve!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme transport cu dhl din china laurcrv laurcrv Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul ... (vezi toată discuția)
Comanda de pe ebay anglia mp36 mp36 Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)