avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Comanda de pe ebay Anglia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Comanda de pe ebay Anglia

Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt mostre iar valoarea totală este undeva la 200 de euro. Transportul s-a făcut cu firma de curierat UPS. La sosirea în țară sunt contactat de reprezentantul firmei de curierat care îmi cere anumite formalități pentru vamă. Completez documentele, solicit număr eori de la ANAF, traduc factură și le trimit unde mi se cere. În decursul zilei de astăzi primesc email de la reprezentatul UPS care îmi spune că vama refuză să îmi elibereze coletul pe persoană fizică deoarece prezintă aspect comercial. Într-un final reușesc să iau legătura cu lucrătorul de la vama respectivă care îmi spune același lucru : Nu vă putem elibera coletul decât pe persoană juridică. Menționez că m-am angajat să plătesc toate taxele către stat pentru respectivul colet. De asemenea nu dețin PFA sau SRL. Este normal să nu mi se elibereze acest colet? Deci cu toate că vreau să plătesc toate taxele către stat vama refuză să îmi elibereze coletul? Este legal ceea ce fac cei din vamă? Ce pot face mai departe ca să intru în posesia coletului? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mp36 , utilizator 17:13, 13 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai le-ati comandat ca si persoana fizica. MI se pare o absurditate ...sa pretinda ca aveti firma pt un colet .
Atata timp cat ati platit toate taxele in vama trebuie sa va elibereze coletul .
Nu au niciun temei legal sa vi-l retina .
Taxele nu le-am plătit deoarece refuză să îmi facă vama pe persoană fizică. Mi-au spus că dacă eu nu am firmă să găsesc pe cineva cu firmă ca să le scoată respectivul pe firma lui și să plătească taxele.
Pe ce bază legală poate stabili vama că faceți comerț sau nu cu acele produse, care nici nu au o valoare substanțială și de ce-i privește ce faceți cu ele?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
iordantonio, utilizator
Și eu sunt curios să aflu baza legală și de ce nu îmi eliberează coletul. Am pus întrebarea pe acest forum în speranța că mă va ajuta cineva care cunoaște legile cu o explicație.

iordantonio a scris:

Pe ce bază legală poate stabili vama că faceți comerț sau nu cu acele produse, care nici nu au o valoare substanțială și de ce-i privește ce faceți cu ele?


faceti o plangere la ANPC; nu vi s-a comunicat in scris sa faceti "rost" de cineva cu PFA sau SRL ca sa va puteti lua coletul; adica cineva sa se "incarce" in contabilitate cu niste taxe pentru ceva ce nu va fi in compania respectiva...pe ce baza sa introduca acele taxe in contabilitate? comanda fiind facuta pe persoana fizica, oricum alta decat proprietarul firmei?

Alte discuții în legătură

Retinere colet in vama... este posibil? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)