avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani

Am un autoturism mai vechi de 30 ani si vreau sa-l radiez din circulatie , am facut declaratia la notar ca nu va mai fi pusin circulatie , am fost la fisc si am rezolvat si acolo . Intrebare la radiere de la politie , cand predau numerele , certificatul de inmatriculare si cartea de indentitate a autoturismului mai trebue sa platesc si vre-o taxa si in coantum de cat ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: GWD , utilizator 10:39, 22 Iulie 2016
Radierea unui autoturism din circulatie nu presupune niciun fel de cost pentru proprietar si se poate solicita atunci cand vehiculul a fost dezmembrat sau casat, dar si atunci cand propietarul nu mai doreste mentinerea vehiculului in circulatie sau in cazul in care masina va fi scoasa definitiv din Romania ,sau in cazul in care vehiculul a fost declarat furat
Daca solicitati radierea pentru ca nu mai doriti sa mentineti autoturismul in circulatie, este obligatoriu sa aveti, pentru el, un spatiu adecvat de depozitare=un garaj, o curte, un teren
In declaratia data in fata notarului am specificat ca autoturismul a fost dezmenbrat si vandut pe bucati si nu am nevoie sa dovedesc ca detin spatou de depozitare .
Este o diferenta semnificativa intre postarea dv initiala cand solicitati relatii pentru radiere la politie vehicul mai vechi de 30 de an si precizarea ulterioara-esentiala ca ati dezmembrat vehiculul,operatie pentru care ar fi trebuit sa detineti document justificativ,in baza caruia SPR evidenta auto ar fi radiat automat din evidenta bunul mobil
Buna ziua!

In 2007 am vindut un autoturism fara a face formele legale. Eu mi-am primit banii, cumparatorul a primit tot ceea ce tine de masina (chei, talon, Carte de Identitate). Dat fiind faptul ca repetatele incercari de a contacta cumparatorul s-au soldat cu un esec, iar masina nu a mai fost asigurata de cel putin 5 ani (conform CEDAM), as dori sa radiez masina (anul acesta s-au implinit 30 de ani de la data fabricatiei) si sa o scot de la Administratia Financiara. Imi puteti spune, va rog, care sint pasii ce trebuiesc urmati pentru radiere in conditiile in care nu mai posed nici un fel de document al masinii?

Multumesc anticipat!
Ai nevoie de actele masini ( certificat de inmatriculare , talon si impozitul platit pe tot anul in curs ) cu toate documentele te duci la notar public si dai declaratie pe propria raspundere pentru scoaterea masini din circulatie definitiva si cu acestea te duci la finante si la politie si se radiaza definitiv masina si nu se mai poate inscrie nici o data in circulatie . Ai nevoie de actele originale ale masini .

Alte discuții în legătură

Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)