Am cumparat prin licitatie publica un apartament.
Am finalizat toate actele inclusiv cadastru si intabulare.In acte se specifica clar ca imobilul nu este grevat de drepturi reale sau alte sarcini.
Asociatia de proprietari pastreaza pe lista de la intretinere datoria pe care o avea de platit cel care a fost executat silit.
Eu sunt la zi cu plata intretinerii,dar mi-a spus presedintele Asociatiei de proprietari ca nu poate sterge acea datorie din dreptul apartamentului care acum imi apartine pentru ca e trecuta in actele contabile!Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
sharzod,
Dvs. cand v-ati decis sa licitati pentru acel apartament, adica sa-l achizitionati de-a binelea, ati stiut ce cumparati? Ati fost curios sa stiti cam pe unde este acest apartament, daca este/nu este este grevat de drepturi reale sau alte sarcini?
Frate, eu cand gasesc pe strada un pix, ma uit stanga-dreapta, poate il gasesc pe cel care l-a pierdut - si dumneata, achizitionezi o locuinta si chiar nu te intereseaza ce cumperi? Nu ma face sa cred ca nu ai stiut. Acum vrei sa dai in judecata presedintele... Spor la treaba!
Zicea cineva mai sus ca este o scapare a legii. Asa o fi, insa chiar nu inteleg de ce se permite asa ceva. Daca cel care a pus gaj locuinta, si-a achizitionat alte bunuri, etc., sa fie responsabil pana la final.
Faza este ca presedintele as. prop. trebuie sa-l cheme in instanta pe fostul proprietar si chiar daca mai are sau nu mai are si alte bunuri, sa-si achite costurile la asociatie.
De curiozitate, cam care ar fi suma in discutie?