avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cartea de identitate romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cartea de identitate romana

Buna ziua. de 8 ani sunt fara carte de identitate romana si daca sunt cetatean roman. Am pasaportul dar chiar si asa intr-un aeroport mi-au cerut sa vada si documentul roman iar eu nu aveam, sau vreau sa cumpar ceva pe net si nu pot fiindca nu am CI ro etc. Iubitul meu e italian si pe CI italian e scrisa adresa de rezidenta din tara de unde locuim. Consider ca nu este corect sa raman fara CI ro. Sunt cetatean roman atunci este dreptul meu sa am. Va rog frumos daca este posibil sa imi scrieti carei institutii ma pot adresa in vederea rezolvarii acestei probleme (evident nu vorbesc despre Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor care nu ma pot ajuta cu nimic) Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:22, 8 Martie 2016
Pentru a primi un sfat trebuie sa clarificati motivul pentru care nu mai aveti carte de identitate.
Ati pierdut-o, a fost furata, nu aveti domiciliul in RO, etc.?
Va puteti face o carte de identitate provizorie cu valabilitate de 1 an sau una pe 10 ani daca aveti o proprietate in RO sau va ia cineva in spatiu.
imi cer scuze. Am uitat sa scriu ce era cel mai important si anume ca am pasaport roman cu domiciliul in strainatate. De ce nu este posibil si la noi sa se faca C.I. ro si sa fie scris la adresa domiciliul din strainatate???
Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate nu pot avea si carte de identitate deoarece nu au dreptul prin lege la aceasta. Oricum nu le-ar folosi la absolut nimic. Aveti dreptul la o carte de identitate provizorie cu conditia sa aveti o resedinta in Romania la cineva, dar CIP-ul in strainatate nu va foloseste la nimic. De aceea lasati-o asa ca e foarte bine. Mergeti in continuare cu pasaportul CRDS, oricum nu aveti domiciliul in Romania si nici nu aveti de gand sa locuiti stabil aici. Dvs. sunteti in posesia unui act de identitate perfect valabil. Daca vreti resedinta in Italia solicitati de la autoritatile italiene o carte de rezidenta, care este problema?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)
domiciliu in strainatate-domicilio in strainatate Vulpita74 Vulpita74 Daca o persoana de nationalitate romana are rezidenta de mai multi ani in Italia, trebuie sa renunte la rezidenta din Romania? Daca raspunsul este pozitiv ce ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)