avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... prima casa pentru locuinta construita in regie proprie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

prima casa pentru locuinta construita in regie proprie

Buna ziua.

Am nevoie din nou de ajutorul dumneavoastra! Eu si sotul am achizitionat un teren in 2014 cu plata cash si eu mai am in proprietate o garsoniera de 30mp.

in mai 2015 am obtinut autorizatia de constructie in regie proprie a unei case si in iulie 2015 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca dubla atat pe garsoniera cat si pe teren in valoare de 50000 euro din care am achitat cca 9000 euro. Cu banii acestia si cu alti bani imprumutati si stransi am reusit sa facem constructia in proportie de 90% momentan mai fiind de facut doar gardul, si receptia, fiind locuibila la interior.

As dori sa stiu daca exista vreo cale de accesare a programului Prima Casa si intrebarile mele legate de asta ar fi:

- Prima Casa se poate accesa de catre persoane fizice fara nici un fel de credit sau fara credit imobiliar/ipotecar (in cazul in care as reusi printr-un alt credit de nevoi personale fara ipoteca si vanzarea garsonierei sa scot cele 2 ipoteci)?
- daca da, care ar fi calea legala de accesare a fondurilor daca locuinta a fost autorizata pe numele nostru si nu de un dezvoltator de la care sa o achizitionam? practic nu cred ca pot cumpara propria locuinta...
- stadiul ei fara receptie este nefinalizata sau terminata dpv al programului?

Cred ca ar mai fi niste aspecte la care as avea nelamuriri dar cred ca in principiu as vrea sa stiu daca exista vreo cale de a fi eligibili eu si sotul.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:55, 10 Martie 2016
Cititi materialul urmator si poate gasiti ceea ce va intereseaza:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor si partaj miti1956 miti1956 buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)
Prima casa ili47 ili47 Citesc ca se acorda si in cazul unei mosteniri. Eu nu am casa pe ,sotia are (prin mostenire) Eu si fratele meu mostenim o garsoniera. Sunt pensionar (63 ... (vezi toată discuția)