avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de pe cererile prin email

Buna ziua,

eu mai trimit si cereri prin email, iar instanta face copii pe hartie de pe ele, si sustine ca sunt bun de plata. Eu stiu ca n-am nici o vina ca instanta e calica :) si nu-si cumpara un laptop macar la toata sectia sa citeasca instanta cererea in original. In plus, instanta-si vinde fotocopiile la 1.5 lei bucata :) Presupunand prin absurd ca eu sunt obligat sa platesc gravura instantei in filigran de aur, totusi OUG 80/2013 impune 0,2 lei pe copie dupa foi cand se fac la cerere, si anume pe hartie - eu am cerut incheieri scanate prin email si m-au costat 0 lei / foaie pentru ca fotocopierea nu ridica costuri de rechizita

Totusi, exista legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de pe cererile petentului prin email?

Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 19:58, 17 Mai 2016
La ce instanta din tara va cere bani pentru hârtia pentru printarea e-mail-ului.
Asta nu am auzit.
Se intampla si altele mai grave aici, tot in legatura cu printarile. Cert e ca pot dovedi in multe moduri ca cheltuielile judiciare sunt invocate din burta, fiindca in alt dosar in care am avut mult mai multe documente depuse la dosar instanta a declarat 80 de lei cheltuieli judiciare, iar in alt dosar din acelasi sirag, 100 de lei, unde chiar s-au sustinut dezbaterile in contradictoriu, adica presupunand ca si timpul instantei costa. Am facut special o cerere de informare nu de mult, in ce constau cheltuielile judiciare, si mi-a raspuns exact acest magistrat in discutie aici, ca cheltuielile sunt in baza deliberarilor, desi am intrebat care e legea, baremul, hotararea, ordonanta, regulamentul sau macar expertiza contabila sau proba materiala care justifica cheltuielile judiciare, si asa am aflat ca nu exista nici una din toate acestea cate am intrebat

Imi pare rau dar nu va pot spune numele instantei pentru anonimitatea mea, atata cata e :) Oricum, am observat ca pe forumuri nu se tolereaza aratatul cu degetul la propriu :)

Totusi, exista legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de pe cererile petentului prin email? :)

P.S. Alta instanta a declarat 500 de lei cheltuieli judiciare pe o cerere de recuzare, in timp ce toate celelalte instante nimic... dar aceea e o exceptie, aproape sigur un act de razbunare
Dacă nu precizați locația nu va cred.

Asa și la fax e la fel.

Sunt obligați sa scoată gratis printurile.

Plătiți taxe pentru asa ceva.
Pot sa precizez ca e vorba de provincie, undeva unde nu s-au mai uitat institutiile statului in curtea lor de multa vreme

O sa fac un denunt unde o sa spun tot, dar nici parchetul de pe langa curtea de apel, diicot si dna nu cred in probe :) Mi s-a mai intamplat...

Imaginati-va ca daca tribunalul ar stoca dosarele electronic, si partea ar cere sa studieze dosarul, ar trebui sa i-l comunice si prin email adica gratuit. Tribunalul ar pierde o sursa de venit cu xerox-ul cand fotocopiaza partile din dosar, si asta e evident ca e vorba de profit nu de un serviciu al statului, fiindca in oras pe foaie pana si comerciantul ia 0,15 lei, si tribunalul 0,20 lei. Doar n-o sa plateasca magistratii costurile justitiei, ca au prea putini bani din aia 100 de milioane de lei vechi pe luna :)

Tin minte ca fax-ul era 5 lei pe foaie, sau asa-mi cerea un avocat :) N-am mai trimis demult...
Poate faxul costa 5 lei sa îl trimiteți dar nu sa îl prințese instanta.

În provincie era mai scump decât în București deoarece îți baga pe gat și copii conforme cu originalul după dosar.
Eu însă aveam nevoie de probe din alt dosar și îmi convenea ca imi dădea imediat și plecam în alta localitate la alt proces.

La Giurgiu mai exista o problema ca nu comunicau hotărârile ca nu aveau toner.
Mi a spus cineva mai demult...

Alte discuții în legătură

Semnatura poate fi si copie la registratura? w0lfshad3 w0lfshad3 Mi s-a spus ca hartiile depuse la registratura trebuie sa fie semnate. Se poate depuna si o copie dupa cele semnate? Mi-ar place sa pastrez originalul ... (vezi toată discuția)
Exista o regula sa nu comunic chiar eu copia de pe chemarea in judecata si probele paratului? eusaisapte eusaisapte exista o regula sa nu comunic chiar eu copia de pe chemarea in judecata si probele paratului? EDIT: precizez ca legea nu interzice comunicarea intre parti a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avansate de parchet pitic1991 pitic1991 Am avut o plangere la parchet la care am primit Ordonanta de respingere a plangerii de la prim-procuror. Am formulat la judecatorie plangere de netrimiterein ... (vezi toată discuția)