avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de pe cererile prin email

Buna ziua,

eu mai trimit si cereri prin email, iar instanta face copii pe hartie de pe ele, si sustine ca sunt bun de plata. Eu stiu ca n-am nici o vina ca instanta e calica :) si nu-si cumpara un laptop macar la toata sectia sa citeasca instanta cererea in original. In plus, instanta-si vinde fotocopiile la 1.5 lei bucata :) Presupunand prin absurd ca eu sunt obligat sa platesc gravura instantei in filigran de aur, totusi OUG 80/2013 impune 0,2 lei pe copie dupa foi cand se fac la cerere, si anume pe hartie - eu am cerut incheieri scanate prin email si m-au costat 0 lei / foaie pentru ca fotocopierea nu ridica costuri de rechizita

Totusi, exista legea care obliga instanta sa faca copii pe hartie de pe cererile petentului prin email?

Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 19:58, 17 Mai 2016
E clar, am formulat o alta actiune IDENTICA si in fapt si de drept, si cheltuielile judiciare au fost stabilite tot in mod ilegal si netemeinic de alt judecator la 50 de lei, spre diferenta de celelalte cheltuieli judiciare de 200 de lei

Prin IDENTICA precizez ca ambele actiuni sunt contestatii in anulare impotriva altor contestatii in anulare, si mai mult, e vorba de aceeasi cauza, aceleasi probe, aceleasi temeiuri in fapt si de drept. Difera doar numele judecatorului si procurorului de sedinta, respectiv am introdus cateva linii de text in ultima mai ieftina tinand evidenta sirului de dosare...
In inca un dosar IDENTIC in drept si aproape identic in fapt, instanta a stabilit 4,76 lei / foaie, fiindca am depus 21 de foi prin inscris electronic si instanta a stabilit 100 de lei cheltuieli judiciare
Citez din motivarea instantei: "La stabilirea cuantumului acestor cheltuieli se au in vedere cheltuielile facute de instanta pentru listarea actelor prin email de catre contestator cat si cheltuielile pentru efectuarea actelor de procedura"

Judecatorul nu invoca nici o lege, ordonanta, hotarare sau regulament care stabileste costuri pentru "listarea actelor prin email" si "efectuarea actelor de procedura" :D

Judecatorul este obligat sa motiveze in fapt si DE DREPT hotararea cf. art. 403 (1)c)d) din CPP
Un judecator de la judecatoria locala, pe care l-am "filat" pe internet ca e un fost politist, a motivat cheltuielile judiciare fiindca am alte dosare la alte instante... fara gluma chiar asa a zis in motivare

Cred ca cea mai pertinenta dovada "jurisprudentiala" e ca niciodata intr-un proces civil nu mi-a cerut instanta cheltuieli judiciare pentru ca... judeca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura poate fi si copie la registratura? w0lfshad3 w0lfshad3 Mi s-a spus ca hartiile depuse la registratura trebuie sa fie semnate. Se poate depuna si o copie dupa cele semnate? Mi-ar place sa pastrez originalul ... (vezi toată discuția)
Exista o regula sa nu comunic chiar eu copia de pe chemarea in judecata si probele paratului? eusaisapte eusaisapte exista o regula sa nu comunic chiar eu copia de pe chemarea in judecata si probele paratului? EDIT: precizez ca legea nu interzice comunicarea intre parti a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avansate de parchet pitic1991 pitic1991 Am avut o plangere la parchet la care am primit Ordonanta de respingere a plangerii de la prim-procuror. Am formulat la judecatorie plangere de netrimiterein ... (vezi toată discuția)