avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal peste concediu de odihna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal peste concediu de odihna

Buna seara,
As avea unele nelamuriri, daca ma puteti ajuta.Lucrez in invatamant pe perioada determinata( contractul meu de munca incheiandu-se in 31 august 2016) iar acum sunt insarcinata si incadrata la sarcina cu risc avand unele probleme pana la data de 11 iulie sunt in concediu de risc iar dupa aceea voi intra in concediu prenatal,doar ca in perioada vacantei de vara ar trebui sa fiu in concediu de odihna , as mai avea dreptul la 46 zile de concediu de odihna..din cate am inteles concediul de odihna se suspenda, dar acesta ar trebui sa mi-l plateasca?Cum ar trebui sa procedez?? Orice raspuns mi-ar fi de ajutor.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
flor1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 11 Martie 2016
Zilele de concediu de odihna neefectuate inainte de incetarea C.I.M. trebuie platite.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
Iulian MANEA, Contabil
Concediul de odihna nu se poate suprapune cu niciun tip de concediu de incapacitate de munca, pentru ca in momentul in care intervine situatia de incapacitate de munca contractul de munca se suspenda de drept.

In plus fata de ceea ce a spus dl. Manea, exista optiunea de a intercala zilele de concediu de odihna intre zilele de concediu de risc maternal si cele de concediu de maternitate, situatie ce v-ar putea avantaja, din punct de vedere financiar, in ceea ce priveste cuantumul ulterior al indemnizatiei de crestere a copilului.
Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul de odihna anual cu plata, cu o durata de 62 de zile lucratoare, in perioada vacantelor scolare.

Pentru cazurile de intrerupere a concediului de odihna, cadrele didactice au dreptul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce au incetat situatiile respective sau, cand aceasta nu este posibil, la o data stabilita printr-o noua programare.

Intrand in concediu de maternitate , c.i.m.este suspendat de drept , iar la data de 31 august 2016 va inceta de drept _ art.56 alin.1lit.i C.mun. -, situatie in care veti primi compensarea in bani a CO neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile c.o. aferente concediului postnatal? Biancamacovei Biancamacovei Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2015 narcisa1985 narcisa1985 Buna ziua ! Sunt profesor titular in cadrul unei scoli gimnaziale. Momentan, pana in aprilie 2016, sunt in CIC. In anul scolar 2013-2014, situatia mea ... (vezi toată discuția)