avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Practica de concurenta neloiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Practica de concurenta neloiala

Buna seara. As dori sa stiu daca este legal ca o companie sa acuze un fost angajat de practica a concurentei neloiale si sa ii solicite acetuia o despagubire in valoare de x EUR pentru prejudiciul adus prin practica de concurenta neloiala.
Conform legii nr. 11/ 1991 actualizata, practica de concurenta neloiala trebuie sesizata consiliului concurentei sau judecatoriei si acestea doua sunt singurele care decid daca s-a practicat concurenta neloiala si aplica sanctiuni in urma unor investigatii.
Exista vreo lege prin care compania respectiva poate fi trasa la raspundere orin faptul ca a acuzat direct si a solicitat direct despagubiri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 11 Martie 2016
Aceasta este o incercare de rezolvare "amiabila" a problemei. Nu este nimic ilegal in faptul ca societatea a specificat care ii sunt pretentiile. Probabil se va ajunge si la instanta.
Exista dovezi in sprijinul acelor afirmatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putin ajutor doresc sa dau un forum (detinatorul) in judecata andreiunicat andreiunicat Am o mare problema am un bun prieten care este dealer de autoturisme de aproape 10 ani si de ceva vreme competitia il loveste cu acuzatii ne fondate pe un ... (vezi toată discuția)
Amenintare concediere Raluque Raluque Lucrez la o firma a carui patron s-a schimbat acum 2 luni (noul patron a preluat firma de la fratele sau). Noul patron mai are si o alta firma a sa, iar de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara a sta in preaviz si lucru la concurenta. veronica ciucanu veronica ciucanu Buna ziua, Am un caz in firma cand un angajat si-a dat demisia si nu a stat in preaviz,dar in aceasta perioada s-a dus la concurenta sa lucreze,i-am desfacut ... (vezi toată discuția)