avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Aplicarea legii antifumat in hoteluri si restaurante
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Aplicarea legii antifumat in hoteluri si restaurante

Buna ziua,
In cazul unui hotel cu camerele dotate cu balcoane si care are la parter un restaurant, unde permite legea 15/2016 sa se fumeze si unde nu, in baza carui art. din lege ?
Ce obligatii am ca proprietar cu privire la amenajarea spatiilor pentru fumat si a marcarii cu indicatoare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 11:00, 7 Decembrie 2019
Legea nr.15/2016:

Art. 3.

(1) Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezentele prevederi fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.

La articolul 2, literele m) şi n) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

” m) spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;

Deci in tot hotelul fumatul va fi interzis.
Legea nu va obliga sa amenajati spatii pentru fumat.
Daca am inteles bine, nu se va putea fuma nici in camere si nici pe balcoane si nu sunt obligat sa amenajez nici un loc de fumat, doar sa pun placute de avertizare cu Fumatul interzis.
Va multumesc!
Bine, e lege, dar daca turistul e needucat si fumeaza in camera, ce-i faci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatiul public..ce inseamna asta?:) Kirano Kirano Va salut pe toti cu respect. Vreau sa stiu si eu ce reprezinta defapt aceasta lege http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_prevenirii_tutunului.php ... (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)