avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre mosteniri , succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre mosteniri , succesiuni

Buna seara. Tatal meu decedat acum 3 ani. Trebuie da fac succesiunea dupa casa lui parinteasca. In accea casa au stat (parintii.lui Amandoi decedati) si acum este locuita de fratele tatalui +sotia si nepotul tatalui+ nevasta lui si cei doi copii .dupa lege Eu stiu ca am jumatate...ptr ca tati nu a avut decat un frate.
Intrebarea mea este...in cazul in care voi face succesiunea dupa decesul unchiilor mei ( fratele tatalui si a sotiei lui )...nu exista riscul Sa pierd partea ce ii revine tatalui meu...
Vreau Sa mentionez ca de cand tati a murit Eu nu am trimis deloc bani ptr intretinerea imobilului , renovare , impozit. ...dar nici nu am luat chirie felie ce locuiesc acolo ca Stau in jumatea de casa a tatalui meu.
Cum ma sfatuiti Sa fac?
Eu nu am facut inca actele...am.vrut ca unchii mei Sa aibe batranetea linistita....iar dupa moartea lor...Eu si cu cei doi copii ai unchiilor mei Sa impartim casa...Dar imi este frica ca gestul meu de jumatate Sa nu mi se intoarca impotriva mea.
Deci am sanse Sa pierd partea de mostenire dupa Tatal meu ptr ca Eu nu lovuiesc in aceea casa , si nu contribui la intretinerea ei?. Va Multumesc

Se intra in posesia mostenirii dupa eliberarea certificatului de mostenitor. Sa cadeti la intelegere cu fratele tatalui sa nu va conteste dreptrile avand in vedere ca nu ati acceptat succesiunea tatalui in termen legal. Prin tata ajungeti la mostenirea bunicilor.
Daca doriti o consultatie mai pe larg apelati la un avocat sau notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Procedura renuntare la drept mostenire bbt bbt Vreau sa renunt la partea care mi se cuvine dintr-o mostenire .Dar sa explic situatia: dupa decesul tatalui meu cu 7 ani in urma,eu ca unic fiu am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenirea yo_moomin yo_moomin Buna ziua, Bunicii mei au decedat in urma cu 2 luni si au lasat mostenire un apartament.Mostenitorii sint tatal meu si fratele sau.Unchiul meu vrea sa ... (vezi toată discuția)