avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar


As vrea sa stiu daca si in cat timp se poate face divortul prin notariat,mentinand numele sotului,fara a-i cere acordul ..Multumesc anticipat !!:)
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 19:41, 13 Martie 2016
fara a-i cere acordul nu se poate la notariat. la notariat se prezinta sotii care se inteleg asupra purtarii numelui de familie dupa desfacerea casatoriei de catre ambii soti si daca din casatorie au rezultat copii, sotii trebuie sa se inteleaga si asupra domiciliului copilului si asupra cheltuielilor de intretinere al minorului.
Daca va intelegeti asupra acestor aspecte si eti fi prezenti ambii la notariat se poate solutiona divortul pe cale amiabila in fata notarului public si aceasta procedura dureaza 30 de zile.
Divortul la notariat presupune acordul ambilor soti in privinta desfacerii casatoriei si a cererilor accesorii acesteia inclusiv asupra numelui purtat dupa divort.
Ca durata, termenul este de 30 zile.
In lipsa acordului sotilor asupra tuturor aspectelor urmeaza sa va adresati instantei de judecata, fapt care va implica o durata mai mare de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Divort la notar ba03zi ba03zi Buna ziua, sunt casatorita, am o fata de 9 ani si lucrez cu contract in Germania. Vreau sa divortez la notar de comun acord si sa plec in Germania cu fetita ... (vezi toată discuția)