Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o custodie comuna, nu vreau sa obtin custodia exclusiva pentru ca o vad ca un minus pentru cresterea copilului. Problema e ca mama refuza sa imi aduca copilul. Precizez ca adresa stabilita este la mine.
Bun, deci daca vreau sa il aduc in casa unde eu locuiesc legea imi da acest drept ? Sunt de acord sa vina si mama copilului. Nu vreau sa ajung in impostura de a cere acordul cuiva sa imi vad copilul.. sunt si bunicii care simt nevoia sa isi vada nepotul. Repet copilul are 4 luni nu vreau sa stea fara mama naturala.
Stimate domn, inteleg ca mama a plecat cu copilul de 4 luni din locuinta dvoastra, alegandu-si o alta locuinta. Nefiind casatoriti, revine in sarcina dvoastra de a initia o actiune in instanta in care sa se stabileasca:
1. unde/cu cine va locui copilul
2. subsecvent, cine primeste drept de legaturi si obligatie de contributie la intretinere
Cf legii, ca si parinti (in cazul in care apareti pe certificatul de nastere ca tata), exercitati autoritate parinteasca comuna. Si atat.