avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel

Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o custodie comuna, nu vreau sa obtin custodia exclusiva pentru ca o vad ca un minus pentru cresterea copilului. Problema e ca mama refuza sa imi aduca copilul. Precizez ca adresa stabilita este la mine.
Bun, deci daca vreau sa il aduc in casa unde eu locuiesc legea imi da acest drept ? Sunt de acord sa vina si mama copilului. Nu vreau sa ajung in impostura de a cere acordul cuiva sa imi vad copilul.. sunt si bunicii care simt nevoia sa isi vada nepotul. Repet copilul are 4 luni nu vreau sa stea fara mama naturala.
Termenii CUSTODIE și ÎNCREDINȚARE au fost eliminați din noua lege.
nÎn ce lege a fost termenul de custodie cu referire la minori?

termenul CUSTODIE nu mai există din luna octombrie-2011, când a intrat în vigoare Noul Cod Civil.

Nici înainte nu exista..
Stimate domn, inteleg ca mama a plecat cu copilul de 4 luni din locuinta dvoastra, alegandu-si o alta locuinta. Nefiind casatoriti, revine in sarcina dvoastra de a initia o actiune in instanta in care sa se stabileasca:
1. unde/cu cine va locui copilul
2. subsecvent, cine primeste drept de legaturi si obligatie de contributie la intretinere

Cf legii, ca si parinti (in cazul in care apareti pe certificatul de nastere ca tata), exercitati autoritate parinteasca comuna. Si atat.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)