avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel

Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o custodie comuna, nu vreau sa obtin custodia exclusiva pentru ca o vad ca un minus pentru cresterea copilului. Problema e ca mama refuza sa imi aduca copilul. Precizez ca adresa stabilita este la mine.
Problema este in felul urmator. (citeam mai sus ce a scris o persoana "de ce sa vina mama")

Eu locuiesc la casa parinteasca, impreuna cu mama mea. Lucrez tura de noapte deci ziua dorm. In mare parte programul meu 5/7 este pierdut. Mama mea lucreaza si ea deci 12/24 nu este acasa.
Din aceasta cauza am luat decizia ca o perioada "concubina" plus copilul sa locuiasca la parintii ei. Pentu a fi ajutata si sustinuta in cresterea copilului.

In momentul de fata refuza sa mai vina in vizita. Locuind la 40 km de bucuresti. Pe motiv ca nu am eu timp sa ma duc la ei si de ce sa vina ea.

Nu am vrut sa obtin "incredintarea copilului spre crestere" pentru ca repet pentru o dezvoltare mentala echilibrata are nevoie de ambii parinti. Doresc sa am dreptul la 1 vizita a copilului per saptamana cu sau fara mama. (este dezicia ei daca vrea sa vina impreuna cu copilul)

Am vorbim cu n - persoane iar fiecare are pareri diferita (2-3 avocati, protectia copilului, politie).

Pe foaie.. drepturile asupra copilului sunt egale. Dar in realitate mama i-a singura deciziile asupra copilului ?
Care este dreptul tatalui... obligatia de a fi "sponsor oficial" ?

Nu am vrut sa obtin "incredintarea copilului spre crestere" pentru ca repet pentru o dezvoltare mentala echilibrata are nevoie de ambii parinti.

nici nu ati fi putut, acum ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.

Doresc sa am dreptul la 1 vizita a copilului per saptamana cu sau fara mama. (este dezicia ei daca vrea sa vina impreuna cu copilul)

aici nu prea inteleg, vreti sa mergeti in vizita si nu va accepta ? vreti sa o oblige instanta sa vina ea la dvs ca dvs sa puteti dormi ?
Vreti sa vina copilul sigur ? cam asa se intelege din paragraful citat..

veti lua impreuna hotararile in ce il priveste pe copil si va veti vizita copilul la locuinta sa , veti plati pensie si veti putea lua copilul in vizita la domiciliul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Nu am vrut sa obtin "incredintarea copilului spre crestere" pentru ca repet pentru o dezvoltare mentala echilibrata are nevoie de ambii parinti.

nici nu ati fi putut, acum ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.

Doresc sa am dreptul la 1 vizita a copilului per saptamana cu sau fara mama. (este dezicia ei daca vrea sa vina impreuna cu copilul)

aici nu prea inteleg, vreti sa mergeti in vizita si nu va accepta ? vreti sa o oblige instanta sa vina ea la dvs ca dvs sa puteti dormi ?
Vreti sa vina copilul sigur ? cam asa se intelege din paragraful citat..

veti lua impreuna hotararile in ce il priveste pe copil si va veti vizita copilul la locuinta sa , veti plati pensie si veti putea lua copilul in vizita la domiciliul dvs.

Destul de clar ce sustineti, in primul paragraf imi spuneti ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.
Desi la protectia copilului mi se spune altceva. Mi se spune clar ca mama are dreptul detina controlul. (in alta formulare mai eleganta)

Da, doresc sa vina copilul la mine ca sa pot dormi, nu doresc sa vina singur, sa vina insotit de mama doar daca doreste..Bunica nu are dreptul de a vedea copilul? Cand am fost la primarie pentru ridicarea certificatului locuinta a fost stabilita la mine (comun acord). Acum la cheremul mamei trebuie sa mergem in afara bucurestului pentru al vizita? Desi programul nu ne permite!

Si daca tot am creierul deconnectat.. oare, ca in chirie la parinti locuiesc 2 prostituate, ca in acea locatie s-au intamplat si ajuns in instanta fapte precum talharie si tentativa de omor banuiesc ca ajuta la a cea imagine de "mama" pe care aici o sustineti cu tarie.

"veti lua impreuna hotararile in ce il priveste pe copil si va veti vizita copilul la locuinta sa , veti plati pensie si veti putea lua copilul in vizita la domiciliul dvs"

unde gasesc drepturile egale in ce a`ti insirat mai sus.. sau acum ambii parinti exercita autoritatea parinteasca !?

Ați convenit de comun acord ca mama sa se mute? Unde anume ați fost de acord, unde locuiesc cele doua prostituate?
Dacă s-a mutat cu acordul dvs, acuma vreți sa vina ea cu tot cu copil la dvs în vizita, nu puteți sa mergeți dvs, lucrați în fiecare noapte?
Puteți cere în instanță, dacă dvs considerați, ca locuinta copilului sa fie la dvs, dacă dvs aveți condiții și mama nu are și dacă la dvs ar fi îngrijit.
Încă o data ce anume doriți de fapt? Ca mama sa fie obligata sa va aducă copilul sa îl vedeți dvs? Nu cred.
corectati-ma daca gresesc.. Dvs v-ati trimis sotia la parintii ei unde locuiesc si doua prostituate, si acum vreti ca ea sa vina cu un bebelus de 4 luni cale de 40 de km pentru ca dvs si mama dvs sa puteti dormi??? Pai ma scuzati, dar nu se va intampla niciodata. Trecand peste faptul ca ati stricat relatia cu buna stiinta, nu e normal sa plimbi un copil pe drumuri ca tatal vrea sa doarma. Sugarul atat de mic se viziteaza la domiciliul lui! Chiar si in instanta daca mergeti, nu aveti sanse sa luati copilul atat de mic la domiciliul dvs. Si daca totusi beneficiati de acest drespt, mama nu e obligata sa vi-l aduca. Dvs ca un bun tata ce spuneti ca sunteti, trebuie sa faceti tot posibilul sa va vedeti bebelusul. Asta inseamna drumuri de cate 40 de km, ca doar asa ati convenit cu sotia, nu? Sau puteti dormi in continuare... Insa cand va treziti s-ar putea sa aveti surpriza ca nu va cunoaste copilul si nu vrea cu dvs

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)