avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... FORMULAR CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

FORMULAR CEDO

buna ziua!
Va ror sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema
am completat la CEDO o cerere in termen de sase luni,am primit un formular cu cod de bara pe care l-am trimis si am primit raspuns ca nu este completat corect pentru ca am depasit numarul de pagini .
Intrebarea mea este daca revin cu un alt formular termenul de sase luni este intrerupt ?
Cel mai recent răspuns: claudiuferlai , utilizator 13:09, 26 Mai 2016
Stimat forumist,

Mai mult ca sigur că nu se va considera ca întrerupt termenul în cazul dvs. Tocmai aceasta este una din schmbările majore ale Regulamentului din 2014.

Cu stimă.
Multumesc pentru raspuns!Din adresa CEDO primita in 28.02.2016 si semnata de un referent juridic "Va atrag atentia asupra faptului ca termenul de sase luni prevazut de paragraful 1 al art.35 al Conventiei poate fi intrerupt numai prin trimiterea la Curte a unei cereri complete. Curtea nu va putea raspunde la aceasta cerere incompleta"Credeam ca revenind cu un nou formular unde faceam referire la nr. de inregistrare (codul de bare) termenul este intrerupt iar cererea imi este analizata
Buna ziua,
Ce inseamna prea multe pagini daca stiti? Am si eu o cerere pregatita si la documente atasate m-am incadrat pana in 25 de documente dar ca pagini aceste documente din dosare sunt 108..Si daca ati fi fost ori sunteti in termenul de sase luni se poate reformula?Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
claudiuferlai, utilizator
Stimat forumist,

În primul rând, dacă aveți întrebări de postat, distincte față de topicul inițial, postați-le independent, prin deschiderea unui topic nou.

În ceea ce privește neclaritatea dvs.,

1. Numărul prea mare de pagini se referă la expunerile făcute care depășesc aplicația pusă la dispoziție de către CEDO. Aici, este recomandabil să nu depășiți spațiul alocat în cerere. Excepțional, însă, putând atașa file cu explicații suplimentare, dar nu mai mult de 20 file.

În acest sens, Art. 47 alin 2 din Regulamentul Curții arată:
b)Reclamantul poate însă completa aceste informații anexând la formularul de cerere un
document separat de maxim 20 de pagini care să conțină o expunere detaliată a faptelor, a
pretinselor încălcări ale Convenției și a argumentelor pertinente,


Actele atașate cererii, care demonstrează susținerile dvs, nu se consideră document separat, putând fi oricât de multe - evident, dacă au legătură cu cauza.

2. Dacă sunteți încă în cele 6 luni, cererea se poate retrimite, în cazul în care Curtea v-a refuzat analizarea dosarului pe motivul că a fost completată incorect, ori nu este completă. Nu vorbesc despre analizarea cererii și de respingerea acesteia.

Dar trebuie să fiți în cadrul acestui termen, deoarece depășirea acestuia atrage respingerea aplicației.

Cu stimă.
Scuze pentru devierea de la subiectul topicului cu intrebarea mea.
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere cedo ContSters302312 ContSters302312 BUNA ZIUA, Plangerea prealabila la CEDO este diferita de cea care este trimisa de aceasta ulterior spre completare? (vezi toată discuția)
Cedo ankalupu ankalupu am trimit un formular la cedo si mi a venit inapoi acelasi formular in gol cu un cod de bare si un document despre cum se copleteaza si tot ce tine de ... (vezi toată discuția)
Documente catre cedo Just-drept Just-drept Doresc sa inteleg procedura catre CEDO. 1) Documentele doveditoare ce trebuiesc anexate, trebuie depusa incepand cu prima plangere depusa la politie, apoi ... (vezi toată discuția)