avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Documente catre CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Documente catre CEDO

Doresc sa inteleg procedura catre CEDO.

1) Documentele doveditoare ce trebuiesc anexate, trebuie depusa incepand cu prima plangere depusa la politie, apoi raspunsul de la politie si parchet, caile de atac impotriva solutiei a procurorului, inclusiv plangerile depuse la instanta si raspunsul, instantei (hotararea judecatoreasca definitiva), sau trebuie depuse doar documentele depuse la instantele interne si raspunsul instantei (hotararea judecatoreasca)?

2) Am citit ca nu trebuie subliniat nici un document. cuvant etc. Dar cum se poate face acest lucru,din moment ce in plangerile depuse la politie,procuror si judecator, au fost depuse plangeri cu cuvinte sau propozitii subliniate, care aveau un rol de a atrage atentia magistratului la cea ce e subliniat, pentru o examinare mai atenta?.

3) Copy de pe documente trebuiesc numerotate cu pixul intr-un colt al paginii, fara a fi capsate. Cu ce se incepe prima fila? Cu inceputul,adica cu prima pagina a plangerii depuse la politie, sau fila nr.1 trebuie sa inceapa cu ultima fila,cea a hotararii judecatoresti definitiva?


Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:17, 15 Iunie 2015
Stimat forumist,

1. În locul dvs eu aș depune toate documentele relevante, nu numai cele din cadrul procesului;
2. Vă dați seama că nu vă cere nimeni să acoperiți cu corector documentele subliniate deja...;
3. Nu este indicată vreo metodă anume de numerotare.

Cu stimă.
andreigrigoriu a scris:

3. Nu este indicată vreo metodă anume de numerotare.



In formularul CEDO intre rubrica 44-45 scrie asa:

I. Lista documentelor anexate
Trebuie să anexați copii integrale și lizibile ale tuturor documentelor.
Niciun document nu vă va fi restituit. Prin urmare, este în interesul dumneavoastră să transmiteți Curții copii, și nu originale.
TREBUIE:
- să clasați documentele în funcție de dată și procedură,
- să numerotați paginile în mod consecutiv,
- să NU capsați, legați sau lipiți documentele
Stimat forumist,

Fără supărare, aș prefera să evităm discuțiile fără finalitate. Răspunsul dat a vizat întrebarea dvs., adică numerotarea în ordine crescătoare sau descrescătoare.

Evident, CEDO nu vă recomandă să numerotați pe sărite, ci consecutiv.

Cu stimă.
D-le Grigoriu, nu am dorit si nici nu doresc sa va jignesc. Eu v-am aratat ce am gasit scris, am dorit sa fiu sigur ca am inteles bine care este procedura la CEDO.

La pct.2,, plangerile exercitate in Romania, subliniate, va trebui trimise asa cu sublinieri la CEDO? Nu se va respinge plangerea pe motiv ca nu s-a respectat procedura de a nu trimite copy xerox cu sublinieri?

Nu caut contraziceri sau cearta, ci caut solutii de a intelege exact ce cere CEDO.

Sanatate si numai bine.
Stimat forumist,

Nu este nici o problemă.

Despre documentele deja subliniate, le trimteți cum le aveți, ce pot spune mai mult?

Nu în ultimul rând, dacă aplicația este trimisă completă, cu toate detaliile și actele necesare, Curtea va constitui un dosar judecabil și vă va analiza cererea. Evident, acest lucru nu înseamnă că va admite în principiu aplicața, ci doar că o va judeca.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere cedo - inscrisuri anexate mobexport mobexport Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta. Am inteles ca inscrisurile anexate cererii nu trebuie capsate. Sa inteleg ca o hotarare judecatoreasca sau alt ... (vezi toată discuția)
Este necesara grefa/copii autentificate pentru cedo (prima faza) ciurli_si_burli ciurli_si_burli As dori sa stiu pentru CEDO (in prima faza) daca sunt obligatorii copii dupa documentele de la dosar autentificate de tribunal (grefa) sau sunt suficiente ... (vezi toată discuția)
Termen sesisare cedo donigao donigao Buna ziua, Sesizarea CEDO se face in termen de 6 luni de la pronuntarea deciziei interne definitive sau de la comunicarea acesteia? In cazul meu pronuntarea ... (vezi toată discuția)