avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa cat timp de la fapta de inselaciune pot depune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa cat timp de la fapta de inselaciune pot depune plangere penala

Buna ziua,

In urma unei infractiuni de inselaciune am "reusit" sa imprumut un "prieten" cu o suma importanta de bani. Intamplarea a avut loc in trecut, acum 2-3 ani, insa suma nu mi-a fost returnata nici pana in prezent.

Intrebarile mele ar fi:
1. Dupa cat timp de la producerea faptei pot depune plangere penala? Dar de la aflarea faptei? (Am aflat mai tarziu ca motivele invocate pentru imprumut erau false)
2. Se mai poate retrage plangerea penala pentru inselaciune, odata depusa la aprchet/politie?

Multumesc mult pentru un raspuns avizat.
Prin plangerea penala incerc sa il fac sa plateasca datoria, in principiu. Poate se mobilizeaza, vazand ca lucrurile sunt serioase. Banuiesc ca nu va avea nicio finalitate plangerea.

Multumesc mult pentru raspuns.
Recunoaste imprumutul?
Imprumutul (obtinut prin inselaciune) l-am trecut in contractul de imprumut notarial. A platit lunar o suma de bani, insa de 6 luni a incetat sa plateasca. Pot incepe si executarea, insa ma gandesc daca sau nu sa depun si plangere penala pentru inselaciune. (Motivele invocate imprumutului au fost false).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vazand ca aveti si contract de imprumut notarial, apreciez ca nu aveti absolut nici o sansa cu o eventuala plangere penala, procedati la executarea silita, asta este solutia.
Am inteles. Multumesc mult pentru sfat. Eu ma gandeam ca re-incepe plata, vazand ca are atat plangere penala, cat si posibilitatea unei executari silite. Dar probabil ma complic inutil prin abordarea incluzand si plangerea penala. Incerc sa vad ce e mai bine. Important este sa imi recuperez banii.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere inselaciune sau impacare am facut plangere ... abc111 abc111 Retragere plangere inselaciune sau impacare Am facut plangere penala pentru inselaciune unei persoane. Dar nu mai vreau sa fiu pus pe drumuri la tribunal ... (vezi toată discuția)
Daca am depus o plangere pot sa o retrag ? irina97 irina97 Am 2 intrebari. Prima ar fi : iar a doua : Am depus aceasta plangere de inselaciune(mentionez ca a fost vorba de inselaciune la telefon,cazul ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere dan@ela dan@ela Buna seara, In cazul in care imi retrag plangerea de la sectie, ii mai pot actiona in judecata pentru despagubiri pe cei care m-au vatamat si din cauza ... (vezi toată discuția)