Sunt sanctionat cu amenda de 2000 lei, ptr. lipsa sistem alarma, lg. 333/2003, eu fiind PFA. Procesul verbal intocmit de politist ajunge la bugetul local de taxe, unde trebuia sa platesc amenda si sunt luat in evidenta cu aceasta amenda. Fac contestatie in instanta, aduc certificat de grefa si se suspenda plata acestei amenzi, pana la decizia definitiva.Instanta imi respinge cererea, decizie definitiva. La aflarea deciziei, merg la biroul de taxe si impozite locale si platesc amenda.
Intre timp, tribunalul trimite aceasta decizie si la ANAF si primesc acasa un extras de cont, cu aceasta amenda. Merg la ANAF, sa le spun ca am platit aceasta amenda la bugetul local, acolo unde fusesem luat in evidenta, inainte de a face apel in instanta. Ca sa n-o mai lungesc, am avut discutii cu ambii conducatori, da la ANAF, cat si de la taxele locale, ambele institutii considerand ca banii trebuie sa intre in contul lor, ei nepunandu-se de acord. Intre timp, ANAF mi-a pus poprire si mi-a blocat contul! Ce considerati ca trebuie sa fac?
Cred ca nu m-ati inteles... Banii sunt deja plati la bugetul local, nu la ANAF, iar seful ANAF spune ca nu poate ridica poprirea pana ce banii nu intra in contul lor. Iar seful de la impozite si taxe locale spune ca acesti bani trebuie sa intre in contul lor, acolo unde am facut deja plata. Fiecare interpreteaza diferit legea, seful de la taxe locale in baza pv de contraventie, seful ANAF in baza instiintarii primite de la instanta de judecata dupa ce-am facut apel.
OG 2/2001
Art. 8
(4) Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale.
Probabil eventuale cheltuieli de judecată ar putea fi datorate ANAF, dar altfel nu văd baza legală pentru plata în contul ANAF. Este absurd să vi se ceara plata PVC în două bugete :D
Va trebui să faceți așa cum v-a îndrumat lukacs
Daca nu reusiti sa va intelegeti si va iau banii si de la ANAF, nu aveti decat sa deschideti proces si sa cereti si daune, dar nu numai de la ANAF, ci si de la persoana care v-a facut poprirea.
Multumesc ptr. raspunsuri. Vad ca toti acuza ANAF! Dar ANAF se bazeaza pe o adresa transmisa de tribunal, cu decizia definitiva, care este pe CUI!
Recapitulare:
Faza 1) - PV de contraventie, pe persoana fizica, ajunge la taxele locale, unde sunt luat in evidenta;
Faza 2) - Dupa plangerea in instanta si decizia definitiva, tribunalul trimite o adresa la ANAF, cu decizia definitiva, pe CUI, nu trimite si la Taxe Locale.
Ambele entitati ar avea "baza legala"...Eu cred ca, daca nu a gresit tribunalul prin transmiterea eronata a acelei adrese pe CUI la ANAF, e o greseala de sistem!