avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legea nr. 15/2016 LEGEA ANTIFUMAT
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legea nr. 15/2016 LEGEA ANTIFUMAT

Buna ziua,

Pot sa amenajez locul pentru fumat pe balcon, daca acesta nu este inchis?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:44, 15 Martie 2016
n) spațiu închis de la locul de muncă se înțelege orice spațiu care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare.”

Avand in vedere ca este balcon deschis (are doar acoperis)si nu logie, parerea mea este ca se poate!
Daca sunteti o institutie publica sau o firma care lucreaza cu publicul, NU, fumatul fiind interzis in toate spatiile publice, iar balconul face parte din institutie/ firma.
Legea mai prevede ca se interzice complet fumatul in unitatile sanitare si de invatamant. Asta presupune ca se interzice fumatul nu numai in spatiile inchise ci si in incinta deschisa (curtea) acestora. Intrebare : in acest caz se permite fumatul in masina personala daca aceasta e inchisa si se afla in curtea unei astfel de unitati?
Curtea unitatii face parte din institutie si prin urmare chiar in masina personala, parcata in curte, fumatul este interzis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii antifumat in hoteluri si restaurante vanatorul vanatorul Buna ziua, In cazul unui hotel cu camerele dotate cu balcoane si care are la parter un restaurant, unde permite legea 15/2016 sa se fumeze si unde nu, in baza ... (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)