avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am divortat in 2006 in lipsa sotului nestiind adresa lui din Spania.Copilul avea atunci 4 ani si mi-a fost incredintat. Acum s-a intors in tara, pot cere pensie alimentara si retroactiv? Nu are servici si nici un venit, dar are un apartament pe numele sau, se poate pune sechestru ptr plata pensiei?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
liana05, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 18:38, 15 Martie 2016
Aveți o hotărâre care îl obliga la plata unei pensii? Puteți sa va adresati unui executor în vederea executării lui silite. Pt sumele mai vechi de 3 ani poate contesta invocând prescripția.
Da, am o hotarare definitiva in care este stabilita si plata pensiei alimentare. Dar este stabilita in 2006, cum se poate actualiza?
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
liana05, utilizator
Puteti pune in executare hotararea sau puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere a minorului.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Adela Maria Bratulescu, Avocat
Multumesc ptr raspuns.
Am inteles ca pot cere pe ultimii 3 ani, ptr ca din 2006 se poate invoca prescriptia. Cine imi actualizeaza suma? in hotarare este suma de 50 lei.
Daca doriti majorarea pensiei de intretinere, va trebui formulata o actiune in instanta in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Cirstea Luminița Mirela Cirstea Luminița Mirela Doresc sa cer pensia alimentara retroactiv, pe 3 ani în urmă, și cu dobânda minima a băncii, pt minorul încredințat mie spre creștere și educare, ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului Angela Brudaru Angela Brudaru :-/ Sint o mamica cu doi copii dintr-o casatorie esuata, si as dori sa aflu cum trebuie sa formulez, mai bine zis ce articole din Codul Familiei sau din alte ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mat69 mat69 buna ziua mai sunt obligata sa platesc pensia alimentara din urma cu 20 ani daca copilul are 21 ani si anul acesta in ianuarie sa stabilit pensia de ... (vezi toată discuția)