avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Doresc sa cer pensia alimentara retroactiv, pe 3 ani în urmă, și cu dobânda minima a băncii, pt minorul încredințat mie spre creștere și educare, (minorul are handicap grav) deoarece fostul soț m a tot dus cu vorba! Urmăresc sa recuperez sumele de bani datorate fiului meu, stabilite la 25%din salariul minim și cu punerea sub sechestru asiguratorii a bunurile sale imobile, proprii, pana la re cuperarea sumelor stabile de instanță!
Cel mai recent răspuns: Cirstea Luminița Mirela , utilizator 08:38, 11 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate puteți cere doar de la data depunerii cererii de chemare în judecată.
Pt a solicita ex tunc (pentru trecut) și în limita operării termenului de prescrpiție cum ați arătat, trebuie să faceți dovada că ați fost împiedicată de partea adversă să intentați acțiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca exista o sentinta de atunci (trei ani) va puteti adresa unui executor judecatoresc.
Daca nu exista o asemenea sentinta vedeti raspunsul colegului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar observatia colegului este cat de poate de pertinenta (nu se intelege din situatia de fapt expusa), daca aveti o hotarare mergeti cu ea la executor, puteti formula si plangere pt abandon de familie.
Bună dimineața d lor! Mulțumesc pt răspunsurile dvs! Revin totuși c un amănunt sa fiu mai explicită :nu am decât hotărârea definitiva a instantei în legătură cu încredințarea minorului mie din anul 2010,si doream sa întreb dc pot cere pensia alimentara a copilului retroactiv, pe o perioada de timp! (cred, am înțeles bine, ca nu??) Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara liana05 liana05 Am divortat in 2006 in lipsa sotului nestiind adresa lui din Spania.Copilul avea atunci 4 ani si mi-a fost incredintat. Acum s-a intors in tara, pot cere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retoactiva purda  ioana purda ioana sunt divortata de 5 ani si fostul meu sot nu mi-a platit pensie alimentara .pot cere retroactiv?si daca acesta detine o firma (srl) pot cere cota parte pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)