avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Validitatea hotararii adunarii asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Validitatea hotararii adunarii asociatiei de proprietari in privinta platii anveloparii

In cadrul adunarii generale s-a votat acceptare oferetei primariei de sector in privinat anveloparii blocului.
Problema este ca pentru un bloc cu 80 de apartamente costul lucrarii estimat de primarie este de aproximativ 1 milion de EURO, suma din care asociatia va plati 20% ceea ce rezulta in plata unor sume intre 8000 si 12000 RON / apartament.
O alta problema este ca majoritatea celor care au votat se incadreaza la gratuitatea lucrarii(venituri <1700 ron/membru) , numarul platitorilor fiind foarte mic.
Intrebarea mea este daca o astfel de hotarare care ma obliga pe mine sa platesc o suma de aproximativ 12000 ron este considerata legala.Este o astfel de hotarare care afecteaza bugetul unei familii legala?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:12, 22 Martie 2016
Eu va recomand sa verificați indicatorii tehnico-economici primiți de la primărie cu standardele de cost pentru reabilitarea termica de locuințe (standardele sunt publice si le gasiti pe net).
Asta mi se pare o abordare cu sanse mai mari de reusita pentru mine. Presupunand ca reiese de aici o diferenta de pret, unde as putea contesta estimarea lor initiala de 1mil...tot la judecatorie:( ?
dupa "EXPERTIZA, AUDITUL ENERGETIC ŞI EMITEREA CERTIFICATULUI DE PERFORMANŢĂ ENERGETICĂ" sigur a avut loc STABILIREA
măsurilor de reabilitare termică, discutată de către Auditorii energetici autorizați, cu Asociaţiile de proprietari şi Primaria orasului unde reprezentantii dvs au fost de acord cu lucararile propuse.

In prima faza va recomand sa discutati cu cei care au constatat si au propus lucararile
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
terentetalharu, utilizator
terentetalharu a scris:

"EXPERTIZA, AUDITUL ENERGETIC"

Pe bune ? Aratati-mi o expertiza energetica reala facuta la vreun bloc reabilitat si o mananc cu tot cu bloc . Asa-zisele 'expertize energetice ' sunt ,in fapt, niste referate generaliste de doi bani luate copy/paste de la un bloc la altul.

@ terentetalharu
"EXPERTIZA, AUDITUL ENERGETIC ŞI EMITEREA CERTIFICATULUI DE PERFORMANŢĂ ENERGETICĂ" este apa de ploaie ca de altfel si aceasta anvelopare. Mergeti pe Cal. Grivitei, vis-a-avis de Medlife si veti vedea un bloc cu 8 nivele unde locatarii unei scari s-au opus anveloparii.De ce? Pentru ca locatarii deja aveau termopane mai performante decat turcismele albe pe care le montau baietii destepti la preturi de Rehau cu 7 celule. Anveloparea s-a facut la celelalte scari si diferenta la factura este subtire, subtirica.
La blocul in care locuiesc, anveloparea s-a facut la preturi de 1200 roni (2 cam) si 1500 roni ( 3 cam ), (fara termopane), cu firma privata. Eu, la 2 camere am mai platit 1200 roni si am mai platit 45oo roni termopanele Rehau, 7 celule, stejar, exact la o saptamana dupa majorarea TVA -ului. 5700 roni. La 3 camere, vecinul meu, 1500 + 5900= 7400 roni. Dar 8000 si 12000...mi se par prea umflate preturile. Ca sa nu spun ca la unele blocuri anvelopate sub directa supraveghere a Primariei, a inceput sa se cojeasca "vopseau lavabila" si acum au un aspect pestrit. Totul este la vedere, nu fabulez.

Alte discuții în legătură

Blocul în care locuiesc a intrat într-un progam de reabilitare termică ... Constantin Dobre Constantin Dobre Bună ziua! Am o nelămurire și dumneavoastră m-ați putea lămuri. Blocul în care locuiesc a intrat într-un progam de reabilitare termică, programul ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc - chestiuni care mi se par dubioase maud maud Blocul unde locuiesc - un bloc de 7 scari - se reabiliteaza, cf. OUG 18/2009. Constructorul a venit deja si si-a instalat schelele la 3 dintre scari (la mine ... (vezi toată discuția)