avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agentiile de Munca Temporara pot acorda diurna , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agentiile de Munca Temporara pot acorda diurna , indemnizatie detasare?

Vă rog să-mi spuneți dacă un muncitor angajat de o agenție de muncă temporară și detașat într-o țară din Uniunea europeană are dreptul să primească o indemnizație de detașare. În caz afirmativ, cum se impozitează această indemnizație?
Cel mai recent răspuns: CraciunVasile , utilizator 12:14, 27 Februarie 2017
Da , au mentionat baza legala, Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2015
In opinia mea, OUG 28/2015 nu interzice acest lucru.
Buna ziua
Un link interesant legat de asimilarea diurnei

[ link extern ]

Un transportator ardelean a trimis si la ITM si la ANAF solicitari in care ruga cele doua institutii sa ii confirme daca in situatia in care lucreaza el, pentru un expeditor italian, efectuand curse de transport pe teritoriul Uniunii Europene, soferii sai se afla in delegare (definita de dispozitiile art. 43 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii) sau in detasare (asa cum prevede Legea nr. 344/2006). Raspunsul ITM a fost ferm si total diferit de ceea ce stiam noi sau ne placea sa credem ca stim: in astfel de operatiuni, soferii „se incadreaza la art. 4 alin. (2) lit. a) din Legea 344/2006 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale modificata si completata prin OUG nr. 28/2015”. In aceasta situatie, soferii nu pot primi diurna, ci trebuie sa fie platiti cu salariul minim prevazut pentru acelasi gen de munca din tara in care sunt detasati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna genni genni Buna ziua, Imi poate spune cineva daca este legal sa primesc diurna pt. deplasare in strainatate doar cand ma intorc din delegatie?Am plecat pe 1 august si ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli externe asociat unic adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de ... (vezi toată discuția)
Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)