avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Legea amnistiei fiscale, cand este ultima zi in care ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Legea amnistiei fiscale, cand este ultima zi in care pot plati?

Buna,

am o firma si doresc sa beneficiez de facilitatile prevazute de OUG 44/2015, respectiv anularea penalitatilor de intarziere si reducerea dobanzilor de intarziere.

Principala conditie este ca toate obligatiile de plata principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, sa fie stinse prin orice modalitate prevazuta de lege pana la data de 31 martie 2016, inclusiv.

Codul de Procedura Fiscala spune ca: Creanţele fiscale se sting prin încasare, compensare, executare silită, scutire, anulare, prescripţie şi prin alte modalităţi prevăzute de lege.

Intrebarea mea este: daca fac plata obligatiilor principale (prin ordin de plata) in data de 31 martie este ok? Sau, avand in vedere ca sumele nu se vor incasa in 31 martie, va fi prea tarziu pentru a ma incadra la prevederile OUG 44/2015?

Si apropo: din experienta voastra, cat dureaza sa se faca incasarile in urma platilor de impozite prin transfer bancar?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale og 44 UngurLuciana UngurLuciana [b]]Buna ziua Am si eu o nelamurire,daca ma puteti ajuta in legatura cu facilitatile acordate prin ordonanta 44.In cazul unei societati exista un dosar de ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)