avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită re-executare silita!!!
Discuție deschisă în Executare silită

re-executare silita!!!

Buna ziua
Rog ajutor si indrumare pentru urmatoarea situatie:
In decembrie 2011 sunt executata silit pentru o creanta de 3385.75 conf sent com
3121.75 creanta si 264 ch.jud.
Executorul infiinteaza poprire salariu dar si executare imobiliara.
Fac contestatie la executare ,instanta admite contestatia apreciind ca exagerata exec imobiliara.
In perioada feb-sept 2012 se stinge creanta prin poprire.
Ieri 16/03/2016 primesc din nou poprire pe salariu pentru suma de 1996.18 din care:1728.2 dif debit si ch judecata de 237.98,in acelasi dosar de executare,urmare aceleeasi sentinte,desi este achitat!!!
Sunt stupefiata,cum se poate asa ceva? si cel mai important: ce e de facut?
Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: arlette , utilizator 08:37, 21 Martie 2016
Creanta respectiva a fost calculata la momentul începerii executării silite. Intre timp pana la achitarea integrala a creanței dobânzile și penalitățile se calculează în continuare la soldul rămas de plătit. Singura soluție pe care o aveți este o noua contestație la executare. Consultați un avocat care poate sa verifice dacă nu intervenit perimarea executării pentru ca aparent din sept 2012 pana în 2016 au cam trecut cele 6 luni.
Diferenta la care va referiti reprezinta dobanzi,penalitati, rata inflatiei, calculate suplimentar fata de executarea initiala, conform art.628(3)-(4).NCPC.Consultati de urgenta un avocat ptr.formulare contestatie executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite,ar putea fi puse in discutie prescriptia dreptului de a cere executarea silita si perimarea, trebuie vazute actele pe care le aveti.
conform art.712 Ncpc, aveti posibilitatea de a introduce, in termenul legal de 15 zile de la comunicare, o contestatie la executare, unde puteti invoca atat perimarea cat si prescriptia dreptului de a obtine executarea silita cu sanse mari de admitere daca, din septembrie 2012 nu ati mai primit nici actualizare de creanta. Succes!
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare?!! arlette arlette Buna ziua Rog ajutor si indrumare pentru urmatoarea situatie: In decembrie 2011 sunt executata silit pentru o creanta de 3385 lei conf sent com 3121,75 ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere de contestatie arlette arlette buna ziua In Oct.2015 am depus o contestatie in anulare la tribunal.In ian 2016 instanta stabileste taxa de timbru pe care am achitat-o si depus.De atunci au ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)