avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - copil minor

Buna ziua,
Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine este de peste 12 ani) si am o fetita de aceeasi varsta.Din pacate acesta casnicie nu prea mai merge si as vrea sa divortez, bunuri materiale nu avem de inpartit ci doar custodia copilului si asta e o mare problema.Eu provin din alt oras decat cel in care locuim acum,daca parasesc domiciliul conjugal am doua variante ori plec la mama astfel raman fara servici, ori raman si trebuie sa ma mut cu chirie(destul de costisitor pentru bugetul meu).
Cea mai arzatoare problema a mea este aceea de a-mi pastra fetita alaturi deorece sotul ma ameninta ca daca plec nu-mi va permite sa i-au copilul cu mine, mentionmez ca am un certificat medico-legal in urma unor agresiuni fizice din partea sotului si sunt intimidata si agresata psihic aproape zilnic.
Problema mea e cum sa procedez astefl incat sa nu-mi pierd copilul,e lumina ochilor mei si nu pot trai fara fetita,sotul meu cunoaste acest lucru tocmai de aceea ma santajeaza astfel.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 10:31, 11 August 2009
Va inteleg dar nu vad o alta iesire din aceasta situatie decat cea prezentata anterior.Bineinteles , exista si posibilitatea sa continuati in aceasta situatie de compromis!
Cereti evacuarea lui pe cale de ordonananta presedintiala ,la care anexati si certificatul medico-legal.Dati divort cat mai repede posibil si cereti evacuarea sotului turbulent.
Va multumesc tare mult pentru sfaturi !
Astept in continuare parerile si sfaturile voastre.
Evacuarea lui nu cred ca este solutia pentru ca stau in casa parintilor lui .
1. mai intai cautati o alta locuinta (prieteni ,colegi....chirie)ckiar daca in ultima instanta ar fi si acel adapost pentru femeile agresate fara sa stie nimeni din familia lui ,ca altfel s-ar putea sa nu mai iesiti din aceea casa decat in alte moduri daca spuneti ca este atat de agresiv.
2. va luati fetita si plecati dar in aceeasi zi depuneti cererea de divort -data de inregistrare la judecatorie sa fie aceeasi data cu plecarea dv.din casa
3. si tot in aceeasi zi plangere penala impotriva lui la care atasati copia dupa acel certificat medico-legal
va doresc succes ! daca mai aveti nevoie de alte sfaturi suntem aici.
Nu cred ca evacuarea este o solutie. Nu ramane decat sa intentati actiunea de divort si sa depuneti in acelasi timp la parchet plangerea dumneavoastra pentru lovire. Nu sotul dumneavoastra este cel care hotaraste unde va merge fetita si asa cum afirmau mai multi colegi niciodata instanta nu ii va acorda custodia minorei unui tata violent. Problema se va rezolva sigur in favoarea dumneavoastra. Nu mai pierdeti timpul!

Alte discuții în legătură

Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)
Vatamare sindilaru sindilaru buna ziua, as avea si eu o intrebare urgenta:sunt casatorita si am un copil de 1 an si 3 luni....sotul meu m-a lovit de mai multe ori, dar in ultimul timp s-a ... (vezi toată discuția)