avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata mai mare dupa masuratori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata mai mare dupa masuratori

Bunicii au decedat. Nu aveau cadastru si intabulare.
In urma masurarilor efectuate de cadastrist a reiesit faptul ca, curtea are o suprafata de 2800 mp, in actul de proprietate reiesind faptul ca teren intravilan + extravilan = 10 h, reiesind faptul ca avem o suprafata de 1000 mp intravilan, terenul fiind imprejmuit. De fapt aceasta curte mare a fost a strabunicului meu, care i-a permis bunicului meu sa isi faca si el o casa in aceasta curte. In anul 1991 cand s-a facut titlurile de proprietate se pare ca bunicul a trecut in acest titlu numai 1800 mp, cum aratam si mai sus.
In urma discutiilor cu primaria mi s-a comunicat ca acest teren 1000 ar urma sa fie al primariei , sau ca este al primariei. Ca, cazuistica opinia mea este ca mostenitorii strabunicilor nu au efectuat demersurile pentru succesiune pt acest teren, cauza fiind ca toti au plecat din sat mai putin bunicul meu, care a locuit si folosit toata suprafata. Tot primaria sustine ca, conform actului de proprietate bunicul si-a primit cele 10 hectare, fiiind incluse si terenul de 1800 mp pe care se afla si casa sa, si ca nu ne poate atribui si cei 1000 de mp.
Intrebarea mea este cum putem intra in posesia celor 1000 mp . Mai aduc la cunostinta ca avem de primit o suma de bani de la fondul proprietatea , respectiv contravaloarea a 1. 5 h, care primaria nu a mai avut sa ii de-a bunicului in proprietate - se poate renunta aici ca schimb ziceam. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:29, 18 Martie 2016
Buna ziua,
Din cate se intelege din relatarea dumneavoastra,
Pe titlul de proprietate aveti 1800 mp intravilan si restul, pana la 10 ha in extravilan.
In fapt aveti 2800 mp intravilan dar si de primit bani pentru 1,5 ha extravilan.
pentru reglementare exista 2 posibilitati:
1. Sa formulati in instanta o cerere de chemare in judecata a Primariei si a fondului proprietatea pentru compensarea sumelor ce le aveti de primit cu cei 1000 mp intravilan,
2. sa chemati in judecata primaria pentru o uzucapiune de peste 30 de ani asupra terenului de 1000 mp.
Inainte de a demara orice luati legatura cu un avocat care, dupa studierea amanuntita a actelor va poate da cele mai pertinente sfaturi dar si cu primaria pentru a vedea daca e dispusa sa renunte la cei 1000 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. de curand am inceput prin avocatul meu o actiune in constatare pentru stabilirea dreptului ... (vezi toată discuția)