avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA ;ce impozit voi plati? Vand la piata agroalimentara
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA ;ce impozit voi plati? Vand la piata agroalimentara

Am avut PFA cod CAEN 0150,am in gospodarie pasari si animale,7 vaci cu lapte.Pentru a putea vinde pe piata laptele si perdusele obtinute din lapte:telemea,cas,branza dulce,smantana,DSVSA mi-a cerut doua coduri CAEN:0141,1051.Cei de la piata mi-au cerut cod CAEN 4781 pentru comercializarea produselor.Vand cu amanuntul in piata agroalimentara numai produse din lapte ,de la vacile mele, obtinute in gospodarie.
Cine ma poate lamuri ce trebue sa platesc la fisc si daca la piata trebue sa am casa de marcat,ce contabilitate sa tin.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:53, 18 Martie 2016
Va redau din normele de aplicare a art 103 si urmatoarele din codul fiscal (pe care va rog sa le cautati pe net si sa le cititi in intregime):
Sunt considerate în stare naturală produsele agricole vegetale obţinute după recoltare, precum şi produsele de origine animală: lapte, lână, ouă, piei crude, carne în viu şi carcasă, miere şi alte produse apicole definite potrivit legislaţiei în materie, precum şi altele asemenea.
Preparatele din lapte şi din carne sunt asimilate produselor de origine animală obţinute în stare naturală.
Norma de venit stabilită în condiţiile prevăzute la art. 106 din Codul fiscal include şi venitul realizat din înstrăinarea produselor vegetale, a animalelor şi a produselor de origine animală, în stare naturală.

Deci veti fi impozitat pe norma de venit, norma stabilita anual de catre cei de la finante si directia agricola la nivelul fiecarui judet. Veti depune declaratia 221 pana la 25 mai 2016 si apoi primiti acasa decizia de impunere cu termenele in care trebuie sa platiti cele 2 rate anuale pentru impozitul pe venit si contributia la sanatate.
Nu va trebuie casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si casa de marcat miticab miticab Am un PFA (infiintat pentru masura 141) cod CAEN 0150 Activitati in ferme mixte(cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor),din productia ... (vezi toată discuția)
Pfa si vanzarea produselor agricole productie proprie Miticabs Miticabs Am un PFA cod CAEN 0150-Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor) infiintat pentru accesarea masurii 141(fonduri ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa cu cod caen 0150 cresterea animalelor crisrian crisrian Buna ziua .Am un PFA cu cod caen 0150 cresterea animalelor, As dorii sa stiu ce declaratii trebuie sa depun? Ce contabiliate tin ,am masura 141 ,am facturi ... (vezi toată discuția)