avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa inteleg?( reforma in asistenta sociala din 2017)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa inteleg?( reforma in asistenta sociala din 2017)

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Citesc azi, despre reforma in asistenta sociala din 2017.
Zice:”Venitul minim de insertie se va constitui din totalul sumelor aferente ajutorului social, alocatiei pentru familia cu copii si suplimentului pentru locuire. Acestea vor fi stabilite in functie de incadrarea veniturilor nete lunare ajustate in limitele urmatoare:
• pentru ajutorul social, pana la un venit mediu net lunar ajustat de 260 de lei (0,520 ISR), ce se ia in calcul la stabilirea veniturilor cumulate ale familiei;”
“Pentru persoana singura in varsta de peste 60 de ani, limita venitului net lunar ajustat si cuantumul maxim al ajutorului social va fi stabilita la 300 de lei (0,6 ISR).”

Acuma:
1. Eu primesc ajutor social, ca persoana singura-142 lei noi.(Nu am niciun venit din alta parte)
Din 1 iulie 2017 voi primi ajutor social 260 lei noi, sau cum?
2. In acelasi timp sunt si persoana singura trecuta de 62 de ani(conform acestei ‘’reforme”)Deci voi primi, lunar, acesti 300lei noi, sau numai acei 260 lei?

Cum sa inteleg ceea ce am citit in acest proiect de reforma?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 19 Martie 2016
Asa cum este proiectul de lege , veti primi 300 lei.
Va multumesc.
Dar, acei 260 de lei nu-i voi mai lua(muncind pentru aceasta suma, ca ajutor social)?
Pentru acea suma de 300 lei va trebui sa muncesc?
Va multumesc.
In cazul familiilor care primesc ajutorul social, una dintre persoanele majore apte de munca va trebui sa presteze lunar, la cererea primarului, activitati sau lucrari de interes local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare pentru caldura ivanvintilica ivanvintilica Blocul in care locuiesc este bransat la sistemul centralizat de caldura. Eu sunt debransat, si incalzesc apartamentul cu radiator electric.Venitul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de venit minim garantat sau alocatie sustinere familie Mira_A Mira_A care este venitul net pe mebru de familie pentru a putea de neficia de venit minim garantat sau alocatie de sustinere familie? va multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor social si pensie de invaliditate? meryleen meryleen va rog sa-mi spuneti daca la pensia mea medicala in valoare de 402 lei mai am dreptul la vreun ajutor social ( detin un autoturism cu o vechime mai mica de 10 ... (vezi toată discuția)