avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina (depasire)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina (depasire)

Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier,
Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe marginea drumului ,bun eu m-am asigurat am pus semnal stanga sa il depasesc ma incadrasem deja peste axul drumului( contrasens) cu semnalizarea pusa,in acel moment cand ma-m apropiat de el in depasire ,taximestristul a tras brusc de volan si la-m lovit in partea laterala detin sa zic ca nu era linie continua nimic, si politia mi-a retinut permisul ca am fost vinovat eu.Taximestristul dorea sa intoarca pe mijocul strazii
Cum e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
Robertrobi, utilizator
Limita de viteza era de 60 in accea zona!deci mai mult de atat nu puteam merge.. nu am vina cu absolut nimic
Din ce spuneti dvs. este vina taximetristului care nu a semnalizat si nu s-a asigurat pentru schimbarea directiei de mers. Faceti contestatie si mergeti sa vorbiti cu politistul care a venit la locul accidentului. Daca declaratia dvs nu coincide cu cea a taximetristului si fiecare are povestea lui despre cum s-a intamplat si cine e vinovat politistul va dispune culpa comuna si probabil veti ramane amandoi fara permis de conducere pentru neacordare de prioritate.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
CristiGrs, utilizator
A ramas sa ma inteleg cu soferul de taxi,asa a decis politistul,in caz de nu ma inteleg imi ridica permisul pentru 2 luni de zile,eu intre timp ma-m interesat sa vad cine a gresit la acest incident si la totii prieteni la care am fost au zis ca sunt nevinovat si daca imi ia permisul depun contestatie si castig in tribunal ,am dovezi poze tot,inclus si martori si am refuzat sa mai fac schita amiabila cu declaratia,acum vad ca nu am mai primit niciun rezultat de vreo 1 saptamana ,soferul de taxi a zis ca se duce la politie si depune plangere ca am refuzat sa fac schita amiabila ,in caz contrariu:
Soferul de taxi detine asigurarea mea( copie ) plus talon permis si buletin intrebarea e isi poate repara masina fara schita amiabila?Detine doar o copie dupa asigurare,permis si buletin si mai trebuia facuta schita amiabila intre noi si am refuzat.. credeti ca e posibil sa isi repare masina fara schita?
Deci politia nu are nici o treaba cu accidentul a zis sa ne intelegem amandoi in caz de nu ne intelegem trebuie sa il anuntam in 24 de ore sa declaram accidentul si nu la-m anuntat niciunul dintre noi ca nu ne-am inteles.
Si ma gandesc ca poate soferul de taxi isi face masina cu copia de asigurare fara acordul meu dar nu cred ca e posibil ..
Daca nu ajungeti la un acord comun va interveni politia care va stabili vinovatul. Neavand martori si fiecare avand povestea lui, cum am scris si mai sus, cel mai probabil va hotari ca este culpa comuna si probabil o sa va suspende permisele de conducere amandurora.
Ati putea sa discutati cu soferul taxi-ului si sa-i expuneti problema in felul acesta. Daca dvs. aveti dreptate si fapta s-a petrecut asa cum ati expus-o aici, explicati-i ca dansul a gresit cand nu s-a asigurat in timpul manevrei de intoarcere/virare la stanga.
Daca dansul isi sustine in continuare nevinovatia puteti "sa lasati de la dvs." si sa acceptati o culpa comuna, faceti schimb de asigurari sau vi le reparati in regie proprie evitand sa ajungeti la politie si eventual sa ramaneti fara permis pentru o luna.
Daca dansul isi sustine nevinovatia si dvs. nu sunteti dispus sa "lasati de la dvs." mergeti la politie, le expuneti cele intamplate, sustineti in continuare ca nu sunteti dvs. vinovat de producerea accidentului si sunt sanse mari ca politistul sa dispuna culpa comuna, sa va ia permisele amandurora pentru neacordare de prioritate si sa va lase pietoni pentru o luna. Pentru soferul de taxi nu este usor, el din asta isi castiga painea.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
CristiGrs, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga avem ... Mary136 Mary136 Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga Avem următoare speta: Eram pe un drum național, în localitate și la un moment dat am vrut sa ... (vezi toată discuția)