avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina (depasire)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina (depasire)

Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier,
Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe marginea drumului ,bun eu m-am asigurat am pus semnal stanga sa il depasesc ma incadrasem deja peste axul drumului( contrasens) cu semnalizarea pusa,in acel moment cand ma-m apropiat de el in depasire ,taximestristul a tras brusc de volan si la-m lovit in partea laterala detin sa zic ca nu era linie continua nimic, si politia mi-a retinut permisul ca am fost vinovat eu.Taximestristul dorea sa intoarca pe mijocul strazii
Cum e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
Robertrobi, utilizator
E nerelevant daca taximetristul obtine sau nu autorizatia de reparatie din moment ce un agent de politie a luat la cunostinta de producerea accidentului .
Degeaba ma asigur si semnalizez ca ca asta nu presupune automat ca am prioritate .Asa fiecare ar semnaliza si automat ar avea prioritate .
Din moment ce nu exista constatarea amiabila sau PV de constatare a accidentului asiguratorul nu deconteaza nici o lucrare .
La apectul retinerii permisului poate interveni urmatoarea situatie :
- taximetristul contesta PV si obtine certificat de grefa cu care recupereaza permisul de la politie si ramane cu el pana la finalizarea procesului .
Aceasta 'manevra' costa 20 lei ... dar e valabil si in cazul dvs .
Multumesc frumos pentru raspunsuri,am trecut 1 saptamana de la accident si nu am mai primit niciun raspuns,nici de la domnul cu taxi si nici de la politie,ca vinerea trecuta sa intamplat incidentul,si sambata am fost sunat de catre taximetrist sa fac amiabila cu el si am refuzat si a zis ca ma da in judecata am zis drum bun,si mi-a inchis el.
Si de atunci nimic,dar nu cred ca ar face asta ,oricum paguba lui nu e mare usa stanga o botita un pic si la mine far dreapta aripa si semnalizarea crapate,si nu cred ca iar conveni sa stea fara permis 1 luna de zile pentru o paguba de cateva sute de lei si a ramas asa.
Politistul a zis ca amandoi suntem vinovati si sa ne facem masinilie.
Robertrobi a scris:



Politistul a zis ...



A zis ,dar astea se fac pe inscrisuri . Sa va dea PV in care scrie in baza carei legi a aplicat masura .
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
mottofreee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga avem ... Mary136 Mary136 Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga Avem următoare speta: Eram pe un drum național, în localitate și la un moment dat am vrut sa ... (vezi toată discuția)