avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL

Este obligatorie completarea registrului de evidenta salariati pentru asociatia de proprietari? Daca este, pot afla detalii despre acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 19 Martie 2016
Numai daca asociatia de proprietari are persoane angajate cu contract individual de munca.

Art. 34 C.mun.
(1) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor.

(2) Registrul general de evidenta a salariatilor se va inregistra in prealabil la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla domiciliul, respectiv sediul angajatorului, data de la care devine document oficial.
(3) Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii si cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.
(4) Registrul general de evidenta a salariatilor este pastrat la domiciliul, respectiv sediul angajatorului, urmand sa fie pus la dispozitie inspectorului de munca sau oricarei alte autoritati care il solicita, in conditiile legii.
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
(6) In cazul incetarii activitatii angajatorului, registrul general de evidenta a salariatilor se depune la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla sediul sau domiciliul angajatorului, dupa caz.
(7) Metodologia de intocmire a registrului general de evidenta a salariatilor, inregistrarile care se efectueaza, precum si orice alte elemente in legatura cu intocmirea acestora se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

HG 500/2011
Art. 2
(1) Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, republicata, numai prin incheierea unui contract individual de munca, in temeiul caruia persoana fizica, in calitate de salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
(2) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru cim si fise de evaluare doina62 doina62 Sunt obligatorii aceste documente?Si daca da,care e articolul din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Angajare sau colaborare mada9luci mada9luci Am doua persoane care as vrea sa le angajez la firma(constructii) dar inainte as vrea sa i iau in perioada de proba cateva zile, ce tr sa fac? tr sa le fac ... (vezi toată discuția)
Revisal sanctiuni edusa edusa in cat timp trebuie trimise pe revisal deciziile de incetare a contractului de munca sau alte modificari. multumecs (vezi toată discuția)