Buna ziua . Am o problema cu locurile de veci, nereusind sa fac succesiunea dupa bunica mea deoarece nu am nici un act din care sa reiasa ca tatal meu a fost infiat . Dupa moartea bunicului s-a facut o succesiune in care au ramas mostenitori bunica si tatal meu. Cand traia bunica s-a vandut casa, iar dupa moartea bunicii tatal meu trebuia sa faca succesiunea pentru locurile de veci .Tatal meu a incercat sa faca succesiunea pentru aceste locuri de veci dar nu a reusit neavand nici un act de adoptie . Acum, ca si tatal meu a murit, eu am facut succesiunea dupa el dar am ramas cu succesiunea dupa bunica pe care nu reusesc sa o fac lovindu-ma de aceeasi lipsa a actului de adoptie al tatalui .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Nu stiu, exista vreun act de adoptie, cum se faceau adoptiile inainte, in anii 1950-1955 ? Pe certificatul de nastere al tatalui este trecut ca nume de familie numele bunicilor mei(care sunt parintii adoptivi), dar la parinti sunt trecuti parintii naturali ai tatalui. Va rog din suflet sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot rezolva aceasta problema ! Multumesc !
Da, chiar vă rog să-mi spuneţi dacă aţi rezolvat. Eu am fost într-o situaţie oarecum apropiată, şi am fost învăţată să procedez aşa. În cazul meu nu am aflat decât numărul hotărârii, deoarece la Arhive nu exista acea hotărâre (mi s-a spus de la început că există riscul să nu o găsesc, deoarece s-au pierdut multe documente). Dar cu siguranţă şi ceea ce scrie în registrul de stare civilă este un document oficial şi vă veţi putea folosi de el. Vă doresc mult succes
Ma pot folosi doar de numarul hotararii fara a avea hotararea pentru a face acea succesiune dupa bunica ? Mai am o intrebare . Dupa ce a murit bunicul s-a facut o succesiune la notariatul de stat cum era inainte in care mostenitori au ramas bunica si tatal meu . Am citit ca arhivele notariatelor de stat au fost preluate de Camera Notarilor Publici, sper sa nu ma insel . Ce trebuie sa fac pentru a putea vedea actele pe baza carora s-a facut succesiunea ? Ma gandesc ca acolo trebuie sa existe si o copie dupa acel act de infiere . Credeti ca voi avea acces la acele acte ?
Eu cred că aveţi şanse să obţineţi şi hotărârea de la Arhive. Cred că cel mai bine întrebaţi la Oficiul Stării Civile din localitatea unde s-a născut tatăl dvs. să vă spună ce demersuri trebuie să faceţi. Eu ceea ce v-am spus a fost din experienţa mea, pentru că am trecut printr-o situaţie asemănătoare şi m-a învăţat cineva să parcurg aceşti paşi pe care vi i-am spus şi dvs. Mie cei de la Starea Civilă mi-au comunicat la telefon numărul hotărârii, dar, în cazul meu, este vorba despre o comună mică, unde nu le-a trebuit mult să găsească documentele. Este posibil ca şi cei de la Starea Civilă să aibă hotărârea respectivă, dar presupun că trebuie să faceţi un demers oficial pentru asta. Mie mi-au spus că dacă doresc mai multe amănunte să fac un demers prin Judecătoria locală (dar în cazul meu acel document îmi era necesar la un proces). Prin analogie, probabil că o cerere prin intermediul notariatului unde veţi face succesiunea va fi suficientă. Cel mai bine îi întrebaţi telefonic şi, dacă nu sunt receptivi (pentru că mulţi funcţionari refuză din start să facă ceva) atunci trimiteţi-le o cerere oficială, prin email sau prin postă cu confirmare de primire. Vor fi obligaţi să vă răspundă. Dar să nu uitaţi să ataşaţi documentele de care dispuneţi, pentru ca să vadă că sunteţi nepoata, să aibă datele dvs. de identificare din care să rezulte gradul de rudenie şi scopul în care doriţi acele informaţii. În ceea ce priveşte arhivele fostelor notariate de stat, într-adevăr, ele sunt la camerele notariale dar cum puteţiobţine date de acolo nu ştiu să vă spun. Vă doresc mult succes şi vă rog să-mi spuneţi dacă aţi rezolvat. Toate cele bune