avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu cu vecinu pentru curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu cu vecinu pentru curte

Casa vecinului a fost construită pe hat. Nu-i intabulată și acum zice că are drept după lege la 1 m de la peretele casei in curtea mea și vrea să-si facă gard. E legal ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:06, 21 Martie 2016
Dupa codul civil e 2 metri de la gard. Dupa majoritatea hotararilor de consiliu local, chiar 3 metri. Deci nu prea are dreptate. Oricum si pentru gard ii trebuie autorizatie. Prin urmare, nu o are, nu il lasati sa construiasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren la doar 60 cm de peretele unei case (peretele respectiv are usa si fereastra), constructie la doar 80 cm distanta de perete cu usa si fereastra. cimi_tavita cimi_tavita Recent am cumparat o casa intr-o zona rurala. Casa a fost construita acum mai bine de 30 ani. Fostii proprietari au vandut acum 10 ani o parcela de teren ... (vezi toată discuția)