avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Am avut prima infatisare la judecatorie. Eu am refuzat divortul, sotia vrea sa continue. La dosar este o hartie prin care autoritatea tutelara nu poate lua o hotarare in privinta minorului (10 ani)si lasa la latitudinea judecatorului. Tot din acea hartie reiese ca minorul a dat o declaratie in care spune ca vrea sa ramana cu mama. Eu am intrebat copilul de ce a declarat acest lucru si mi-a raspuns "asa a zis mami sa scriu". Nu cumva trebuia sa fiu si eu prezent la audierea copilului? De ce s-a facut in lipsa mea fara sa fiu anuntat? La fel de bine puteam sa ma duc eu cu copilul (daca eram anuntat despre data si ora) si sa-i spun ce sa declare si anume "eu vreau sa raman cu amandoi". Totodata, sotia imi cere sa platesc pensie alimentara si sa se stabileasca domiciliul copilului la adresa actuala. Cum vine asta? Locuim la alta adresa decat cea din buletin pentru ca am cumparat un apartament prin prima casa. Eu platesc toate facturile de apa, gaze, electricitate, rata banca (250 eur/25 ani), tv+internet, etc. Pot face dovada acestor plati doar cu chitante? Pentru ca am platit cash, nu prin virament bancar, si toate contractele sunt pe numele meu. Ce mai pot face pana la urmatoarea infatisare cand judecatorul a cerut audierea copilului si a singurului martor pus de sotie si anume, mama ei. Sotia si-a angajat avocat, eu nu. Cu stima.
Decat sa va cresteti copilul intro atmosfera tensionata, mai bine va vedeti fiecare de drumul lui, insa indeplinindu-va eficient rolurile de parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara stefan1978 stefan1978 Buna seara,am o intrebare in legatura cu aceasta institutie daca ii pot spune asa.Sunt in divort cu sotia mea,avem un baiat in varsta de 7 ani,in luna iunie am ... (vezi toată discuția)