avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzarea unui imobil cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzarea unui imobil cu un minor

Buna ziua,
detin in Romania, impreuna cu baietelul meu de 8 ani, un imobil (50%-50%) in urma decesului sotului meu. De ceva timp ne-am mutat cu forme legale in Germania (m-am recasatorit cu cetatean roman care locuieste si lucreaza aici si care mi-a adoptat copilul). Ne-am integrat f bine, copilul este in clasa I, dar totusi locuim cu chirie. Am dori sa vindem casa din Romania si sa ne cumparam una aici pe numele meu si al copilului. As dori, daca se poate sa-mi dea cineva informatii exacte, cum se poate vinde imobilul cand coproprietar este un minor, avand procura pentru vanzare si copilul reprezentant legal in Romania? care sunt pasii de urmat, notariat, Autoritatea tutelara si cat timp ar dura pana la finalizarea actului de vanzare-cumparare al imobilului din Romania. Va multumesc anticipat
Lidia
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 15:24, 21 Martie 2016
Tre sa cereti in instanta incuviintarea vanzarii de catre dvoastra aratand ca aceasta se circumscrie interesului minorului. Este insa posibil ca instanta sa hotarasca ca jumatate din banii obtinuti sa se inscrie ca un depozit bancar pe numele minorului accesabil numai de catre acesta de la majorat. Asta in lipsa vreunei dovezi de improprietarire a minorului printr-o noua achizitie in Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare locuinta minor polexiabarbu polexiabarbu Doresc sa achizitionez o locuinta pe numele fiicei mele care este minora.Este posibil acest lucru? (vezi toată discuția)
Drept proprietate coltex coltex Buna ziua! Vreau sa trec un apartament pe numele ficei mele dar nu stiu daca se poate vizavi de varsta, imi spuneti va rog de la ce varsta ... (vezi toată discuția)
Intrebare pt.informare dispozitiv dispozitiv exista un apartament cu succesiunea dezbatuta / sunt coproprietara impreuna cu doi copii, unul major iar celalalt minor (sub varsta de 16 ani) in ce conditii ... (vezi toată discuția)