Buna ziua.
Doresc sa obtin copii de pe actele de v-c a 4 propietati (doua in intravilan, doua in extravilan) sitúate pe raza comunei Aroneanu, jud. Iasi, pt a deschide in instanta actiune in anularea actelor de v-c. In fapt sunt v-c simulate facute expres pt a ma exclude pe mine de la mostenire. Nu sa platit pretul stipulat iar vanzatorul (tata, acum decedat) se afla in stare de incapacitate (imposibil de inteles ceea ce spunea-deci consimtamant viciat, in urma unei comotii cerebrale suferite de el). Cunosc datele celor 2 noi proprietari (fratii mei) dar nu cunosc numerele de inregistrare a propietatilor in cartea funciara, OCPI.
Fratii refuza mereu sa-mi arate contráctele de v-c, titlurile lor de propietate.
Pe unde si cum pot incepe? Va rog sa ma indrumati; primarie (certificat rol), OCPI sau notar (contract v-c), avocat (instanta), ???
Pe unde sa incep si ce pasi sa fac?
si eu m-am gandit la asta dar si la faptul ca este probabil ca in 2001 inca nu era obligatoriu inregistrar tranzactiile de v-c la OCPI. in orive caz pe harta suprafetele respective nu apar in galben deci inteleg ca nu sunt intabulate
In 2001 deja era obligatoriu ca notarii sa inregistreze tranzactiile de v-c la OCPI?
Buna ziua
La registrul agricol (primarie) am trimis pe cineva care a solicitat in numele meu informatiile asupra ceea ce au pe rol, parintii, bunicii si fratii dar nu prea se grabesc sa raspunda. Amana.
Care este timpul maxim prevazut de lege in care sunt obligati sa raspunda?
In anul 2001 era obligatoriu inregistrarea tranzactiilor imobiliare de vanzare cumparare in Cartea Funciara?