avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... obtinere copii acte v-c propietati
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

obtinere copii acte v-c propietati

Buna ziua.
Doresc sa obtin copii de pe actele de v-c a 4 propietati (doua in intravilan, doua in extravilan) sitúate pe raza comunei Aroneanu, jud. Iasi, pt a deschide in instanta actiune in anularea actelor de v-c. In fapt sunt v-c simulate facute expres pt a ma exclude pe mine de la mostenire. Nu sa platit pretul stipulat iar vanzatorul (tata, acum decedat) se afla in stare de incapacitate (imposibil de inteles ceea ce spunea-deci consimtamant viciat, in urma unei comotii cerebrale suferite de el). Cunosc datele celor 2 noi proprietari (fratii mei) dar nu cunosc numerele de inregistrare a propietatilor in cartea funciara, OCPI.
Fratii refuza mereu sa-mi arate contráctele de v-c, titlurile lor de propietate.
Pe unde si cum pot incepe? Va rog sa ma indrumati; primarie (certificat rol), OCPI sau notar (contract v-c), avocat (instanta), ???
Pe unde sa incep si ce pasi sa fac?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
dan_plescan, utilizator
si eu m-am gandit la asta dar si la faptul ca este probabil ca in 2001 inca nu era obligatoriu inregistrar tranzactiile de v-c la OCPI. in orive caz pe harta suprafetele respective nu apar in galben deci inteleg ca nu sunt intabulate
In 2001 deja era obligatoriu ca notarii sa inregistreze tranzactiile de v-c la OCPI?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
dan_plescan, utilizator
In anul 2001 era obligatoriu ca notarii sa inregistreze tranzactiile imobiliare de vanzare cumparare la OCPI?

Buna ziua
La registrul agricol (primarie) am trimis pe cineva care a solicitat in numele meu informatiile asupra ceea ce au pe rol, parintii, bunicii si fratii dar nu prea se grabesc sa raspunda. Amana.
Care este timpul maxim prevazut de lege in care sunt obligati sa raspunda?

In anul 2001 era obligatoriu inregistrarea tranzactiilor imobiliare de vanzare cumparare in Cartea Funciara?
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu ocpi incadrare categorie de teren CrisB CrisB Buna ziua. Speta este urmatoarea: - in anul 2005 a fost achizitionat un teren in suprafata de 5000 mp. Toate actele la momentul achizitiei (cadastru, ... (vezi toată discuția)
A ''disparut'' o parte din pamantul mostenit mihai mihai2008 mihai mihai2008 buna ziua!! problema mea este urmatoarea: soacra mea are un teren de 27 arii mostenire de la sotul ei. pe titlul de proprietate este trecuta exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in ... Elenipanagos Elenipanagos Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in cartea funciara,dar in noile planuri ale primariei jumate este trecut intravilan,ce trebuie ... (vezi toată discuția)