avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa cu chirias problematic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa cu chirias problematic

Buna ziua,

In primul rand, sa explic situatia.
Prietena mea este in procedura de cumparare a unui apartament de 2 camere prin programul prima casa. Antecontractul este deja semnat, avansul dat, evaluarea facuta, dosarul este deja la banca urmand ca in zilele urmatoare sa plece catre Fondul de Garantare.
Cu stupefactie am aflat ca cel care sta cu chirie in apartamentul respectiv, nu vrea sa plece desi are o instiintare de la proprietar din data de 27 feruarie anul current. Pentru chiria respectiva, exista doar un contract decomodat, fara clauze, intre proprietar si chirias, contract nelegalizat juridic (are doar semnaturile celor doi) care expira undeva in 2017. Chiriasul nu a platit intretinerea si lumina de foarte mult timp (sa nu mai zic de chiria ne-trecuta in contract) si acum refuza sa plece din apartament.
Politia a zis ca nu intra in jurisdictia lor, politia locala la fel, mi s-a zis de catre un executor ca doar prin proces dupa ce intram in drepturi si evacuare cu executor judecatoresc (ceea ce dureaza si ani).#-o
Ma puteti ajuta va rog, indrumandu-ma spre ce este de facut?

Va multumesc,
Simmy
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
Simmy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:49, 23 Martie 2016
contractul (redactat de mine pentru a nu aparea date personale) poate fi gasit aici.

1st page: [ link extern ]
2nd page: [ link extern ]

Deci pana la urma are vre-o valoare? sau poate fi considerat null? Mie mi se pare doar o hartie fara obligatie legala, avand in vedere ca nu exista nici un martor sau legalizator.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
Simmy, utilizator
Contractul de comodat este contract intre parti si nu trebuie legalizat, autentificat sau semnat si de martori.
Are putere executorie iar proprietarul trebuie sa mearga la un executor judecatoresc care sa puna in aplicare si sa notifice comodatarul despre rezilierea contractului.
Este situatie delicata,care trebui clarificata anterior asumarii altor documente
Din precizarile dv rezulta ca promitentul vanzator ascunde atat fiscului cat si notarului existenta locatarului cu care detine contract de comodat
Numai proprietarul poate desfasura demersuri pentru solutionare situatie cu locatar
Daca la verificarea bancii se confirma existenta de locatar,nu se va admite cererea de achizitie prin programul pima casa
Ramane dreptul promitentului cumparator sa solicite promitentului vanzator in limitele antecontractului sa restituie avansul +daunele aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)