avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

daca se doreste radierea din circulatie a unei masini vechi , dar nu se doreste sa fie vanduta ci sa fie pastrata , fara sa se circule cu ea , se mai datoreaza impozit la bugetul statului ?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:21, 23 Martie 2016
Nu.
Din normele de aplicare ale art471 din codul fiscal:
124. Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior și încetează de a se mai datora începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor în următoarele situații:
...
b) radierea mijlocului de transport din circulație;

...

126. (1) Radierea din evidență a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulație a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:

a) proprietarul dorește retragerea definitivă din circulație a vehiculului și face dovada depozitării acestuia într-un spațiu adecvat, deținut în condițiile legii, spațiu care nu afectează domeniul public sau care afectează domeniul public, dar pentru care există o convenție sau o autorizație, în acest scop, de la autoritățile competente;

cod fiscal, art 471:
[ link extern ]

norme:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare taxe si impozite locale dtigau dtigau Acum doua saptamani am radiat doua vehicule din evidenta financiara a administratiei publice locale. Pentru ambele vehicule am platit in luna ianuarie 2016 ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Am un autocamion care este pe firma si nu il mai folosesc dar , nici nu vreau sa-l duc la remat. Am inteles ca pot sa-l scot de la financiar ... (vezi toată discuția)
Datorii neplatite si radiere auto valentino35 valentino35 buna ziua as avea si eu o intrebare, am un aro 244 care nu a mai circulat din 2002, in 2014 am fost in romania,eu fiind plecat masina necirculand, nu mai are ... (vezi toată discuția)