avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FIRMA IN INSOLVENTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FIRMA IN INSOLVENTA

Buna ziua,

In situatia in care o firma a intrat in procedura de insolventa ce se intampla cu contractele de munca suspendate ale angajatilor aflati in concediu de crestere copil? Totodata cum se procedeaza la solicitarea unei angajate de intrare in concediu de crestere copil de 2 ani ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 23 Martie 2016
1. Art.60C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului ...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă
art.123
.....
(8) După data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitorului se va putea face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar. Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. În cazul în care sunt incidente dispoziţiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte concedierea colectivă, termenele prevăzute de art. 71 şi art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se reduc la jumătate.

2. Prin urmare, ci.m. ale angajatilor aflati in concediu de crestere copil pot fi incetate.

3. Solicitarea de intrare in CCC s-a facut inainte sau dupa deschiderea procedurii de insolventa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere c.i.m insolventa Vioreld Vioreld Buna dimineata! Daca o societate aflata in insolventa decide desfiintarea unui post, care este procedura (preaviz normal sau se desface contractul conform ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceh hunedoara Jino_Marius Jino_Marius Astazi, 29.12.2015, CEH HUNEDOARA a depus cererea de intrare in insolventa, as vrea sa stiu daca la intrarea in insolventa se va mai respecta CCM-ul care este ... (vezi toată discuția)
Insolventa- termen de preaviz privind concedierea Simona Maria Simona Maria Societatea X se afla in reorganizare judiciara, conform legii 85/2006; avand in vedere prevederile art.343 din Legea 85/2014 intrebarea este: in cazul ... (vezi toată discuția)