avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite si taxe loocale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite si taxe loocale

Un cetatean a achitat impozitul pe locuinta si pe terenul proprietate personala. Dupa achitarea sumelor corespunzatoare s-a constatat ca sumele au fost calculate gresit de catre Finantele Publice Locale. In aceasta situatie contribuabilul poate solicita restituirea sumei incasate necuvenit? De la biroul respectiv i s-a spus ca suma incasata in plus se va reporta pe anul urmator. Cum este corect si care este temeiul legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:24, 24 Martie 2016
Contribuabilul are dreptul sa solicite restituirea diferentei
De regula,administratia finantelor publice,fie programeaza contribuabil pentru restituire suma fie,storneaza suma in contul oblgatiilor anului fiscal urmator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare dutoiu dutoiu As dori un model de cerere de chemare in judecata a Prefecturi Judetului Prahova reprezentanta teritoriala a Guvernului Romaniei pentru recuperarea Taxei de ... (vezi toată discuția)
Completare cerere restituire taxa poluare toby18 toby18 pentru a depune la finante cerere de restituirii a taxei de poluare (platita in iulie 2010) este ok de utilizat modelul care l-am gasit mai vechi postat in ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare iancu123 iancu123 as dori un model de trimitere in judecata a statului pt. taxa de prima inmatriculare.mersi (vezi toată discuția)