avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interventie neautorizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interventie neautorizata

S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia de caldura pentru a o goli.a procedat la deconectarea caloriferelor din apartament pe care ulterior le-a inlocuit fara a avea autorizatie sau acceptul as. de proprietari.A reincarcat instalatia fara sa se execute aerisirea si a provocat astfel sincope in incalzirea prejudiciind proprietarii apartamentelor etaje superioare care au avut de suferit.In sedinta com. ex. s-a consemnat acest incident si ca au fost trimise sesizari la furnizorul de caldura si la politie.Cu ce se soldeaza acesta reclamatii cu amenzi sau cu indiferenta este vorba de contraventie infractiune este incidenta legea 325/2006 ?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:42, 14 Aprilie 2016
mastera

Domnule, dumneata incerci sa vinzi castraveti la gradinari... s-au ma rog, poate credeti ca am auzit pentru prima data de asemenea spete.

RADET-ul nu vine niciodata la un bloc sa taie lacatul cum ziceti. Aaaaa, daca este o avarie si administratorul care are cheile sta in alt sector, da, se "umbla" la lacat cum ziceti. Pentru a preintampina aceste lucruri, de obicei, in fiecare bloc se mai gaseste un cetatean care se mai ocupa de una-de alta, un fel de gospodar care are si cheile de la subsol, iar mai nou, furnizorul de energie termica are postata chiar langa bloc o cutie de distributie unde are si aparatura de masura - insa este incuiata cu lacatul lui, deci usor de umblat.

Nu mai comentez faza cu cine are voie si cine nu are voie sa taie chitanta pentru pierderea de apa si energie termica, pentru ca acest lucru este cunoscut si de copii. In fine, este asa cum spuneti dvs. - doar furnizorul poate sa va emita factura + chitanta si nu as. prop.
Prin as. prop. se poate plati doar daca se face o marlanie (cu scuze) asa cum propunei in faza cu baia...., adica RADET-ul nu stie nimic si costurile privin interbventia se diluiaza pe fiecare proprietar.

Cand reparatiile se fac vara, cand se presupune ca instalatia este golita, reparatia trebuie facuta cu meseriasi autorizati - firme de instalatii, care stiu ei cum se face treaba - eventual incheiati un contract de prestari de servicii - cu garantia lucrarii, altfel patiti cum ati si spus, ba mai mult sunteti si bun de plata pentru daunele produse vecinilor.

Cu stima,


@ mastera
Explicatiile date de dvs. sunt pentru un elev de clasa a V-a, nu pentru mine.Faceti parada de cunostinte dar aveti multe lacune. Sa va amintesc ( printre altele), ca faceti confuzie intre registrtor termic si apometru ? Desi v-am aplaudat pentru modul corect in care ati procedat, de data aceasta va avertizez ca va avantati pe un teren alunecos.Vane inchise, umplerea caloriferelor din baie, calorifere infundate, incalzirea peretilor vecinilor...tare nu inteleg. Si nu inteleg de ce va contraziceti singur " Radetu, vine cu un tabel, unde are trecute valorile de incarcare pe blocuri cu etaje". S-a pronuntat cineva ca administratia va taie o chitanta ?Domnule, repartizarea cheltuielilor pentru agent termic nu intra in atributiunea asociatiei, ci a furnizorului de agent termic sau a firmei cu care administratia a incheiat un contract. Pentru pausal, se respecta contractul in care proiectantul a prevazut un numar de elementi, functie de pozitionarea apartamentului.Schimbarea unui calorifer cu o capacitate mai mare atrage dupa sine si modificareaa contractului. Pentru blocurile cu registratoare termice, reprezentantul firmei prestatoare cu care asociatia are un contract, in fiecare an face citirea registratorului de bloc/coloana, atat la oprirea cat si la furnizarea agentului termic.Inainte de furnizarea agentului termic, acelasi reprezentant umbla cu sublerul si ruleta,din apartament in apartament si masoara coloanele si numara caloriferele. Tot acest reprezentant face lunar citirea registratoarelor de apartament.( exceptie fac registratoarele cu citire radio, daca ati auzit de ele).Administratia primeste lista cu repartizarea cheltuielilor pentru agent termic. Si dvs. primiti lunar o fisa personala cu consumul inregistrat.
Pentru edificare, cereti modul de lucru la ISTA.
Inainte de furnizarea agentului termic, Asociatia de Locatari/ Proprietari anunta locatarii ziua si ora cand se fac probe de apa. Ca dvs. nu sunteti acasa, ca ati intervenit la instalatia de incalzire si aveti pierderi, este "ciubucul "dvs. Interventia facuta cu firma autorizata, cade in responsabilitatea acesteia, cu tot ce decurge.
Cu tot respectul, in codomeniu, nu se rezolva problemele fiecare de capul lui sau cu bata( nu-mi mai vorbiti de cale amiabila, vise).Pentru aceasta aveti un Presedinte, Comitet Executiv si o Comisie de cenzori.Daca mai studiati si Legea 230, v-as ramane recunoscator ca mi-ati vorbit ca unui profan:beer:
@ mastera
Daca va mai intalniti cu o situatie care impune golirea instalatiei, o puteti rezolva " pe blat ":
- inchideti vanele tur si retur;
- goliti instalatia
Dupa terminarea interventiei, procedati:
- deschideti vana de retur, se va umple instalatia;
- dupa umplerea instalatiei, faceti aerisirea (acolo, in pod, unde sunt clopotele);
- deschideti vana de la tur.
Vedeti, instalatia s-a umplut fara ca registratorul sa se miste, nici macar o gradatie.
Ca sa va demonstrez ca nu sunt profan, chiar daca este o ilegalitate.
Domnule petricadracea.
Sa imi aratati si mie unde se fac masuratori cu sublerul si ruleta. Ce masurati cu sublerul? Cele 20 de straturi de vopsea de pe coloane?
Daca in asociatie exista intelegere, totul se poate rezolva amiabil. Domnul ausfahrt a sugerat ca trebuie pus la plata celui care a facut acest lucru
Respectivul ar trebui sa achite contravaloarea apei pierdute prin golirea instalatiei.

In alta ordine de ideii, sa ma refer tot la domnul ausfahrt, nu se pierde apa prin golirea instalatie, ci agent termic, care se masoara diferit, decat apa.
Cheltuiala asta se poate imparti intre locatari. Poate astazi te revolti si nu vrei sa il lasi pe respectivul sa isi remedieze probleme. Dar maine daca iti pocneste in casa tie calorifierul si vrei sa repari si tu, ce faci cand te lovesti de problemele astea?
[editat]
Daca sunteti administratori si recomandati unui locatar care vine si va spune ca ii curge caloriferu pe la elementi si dvs. ii spuneti sa isi puna poxilina sau niste cauciuc si coliere, imi cer scuze dar [editat - va rog sa va abtineti de la astfel de comentarii]
Ce nu intelegeti? Stati cumva intr-un apartament sau bloc, in care fiecare apartament este perfect izolat termic a.i. sa nu exista trecere de caldura de la un apartament la altul?
Dvs. vorbiti de lucruri sfinte.. fise, masuratori, cenzori...
Cred ca daca toate asociatiile ar respecta totul, la litera legii, am trai cu totii in alta tara, nu in Romania.
La mine nu exista cenzor de 2 ani. Presedintele e cu numele, Administratorul.. nu situ daca are si atestat, dar el taie si spanzura. Ca sa imi platesc intretinerea trebuie sa il caut eu pe el, pentru ca nu are loc si nici program de incasare. Cont in banca, ioc... Ajung sa platesc o data la 2.. 3 luni, cand il prind pe acasa.
Spalatoria este depozitul lui personal. Spalatorie care nu mai are nimic, in afara de pereti si usa. Candva existau niste cazu, niste baterii, scurgere...
Primaria, vine, constata si pleaca.
La AG ce sa facem? Suntem prea putini tineri si prea multi batrani care se cunosc intre ei si stiu ce om bun e dl. administrator.
[editat]
In concluzie...
Asociatia nu are voie sa puna un locatar sa plateasca aceasta interventie.
Interventiile la sistemul de caldura ar trebui sa se faca doar vara, iar iarna doar in cazuri urgente.
Si ar trebui si multa intelegere intre vecini.

P.S. Ma bucur cum toata lumea a remarcat sistemul de aerisire al instalatie.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
Admin, administrator
@ mastera
Am sa va raspund punctual si politicos, chiar daca dvs. nu aveti aceasta notiune:
- unde se fac masuratori cu sublerul si ruleta
Asociatia de Proprietari incheie un contract cu ISTA. Delegatul, operatorul ISTA, face la inceperea colaborarii, masuratori ale coloanelor de agent termic ( lungime si diametru ) in fiecare apartament: lungimea racordurilor tur-retur de la calorifer, pana la coloanele centrale tur-retur, care traverseaza apartamentul.Cu ce ar trebui facute, cu poala la halat ?
- nu se pierde apa prin golirea instalatie, ci agent termic
Acest agent termic, cum il definiti, este apa incalzita.Si asta costa:apa rece+ incalzirea ei.
-Cheltuiala asta se poate imparti intre locatari
Legal se imparte conf. cotei indivize atunci cand este defectiune pe partea comuna. Ce este in apartament, este problema proprietarului si legal, nu poti impune locatarilor sa plateasca.
Sa nu-mi vorbiti de cale amiabila.
-Dvs. vorbiti de lucruri sfinte.. fise, masuratori, cenzori...
Or fi sfinte pentru dvs. vis-a-vis de harababura pe care o semnalati ca este in asociatia dvs.
" La mine nu exista cenzor de 2 ani. Presedintele e cu numele, Administratorul.. nu situ daca are si atestat, dar el taie si spanzura. Ca sa imi platesc intretinerea trebuie sa il caut eu pe el, pentru ca nu are loc si nici program de incasare. Cont in banca, ioc... Ajung sa platesc o data la 2.. 3 luni, cand il prind pe acasa.
Spalatoria este depozitul lui personal. Spalatorie care nu mai are nimic, in afara de pereti si usa. Candva existau niste cazu, niste baterii, scurgere... "
-Primaria, vine, constata si pleaca.
Nu este treaba Primariei sa va rezolve problemele organizatorice. Tineri, batrani, toti sunt locatari si se supun aceluiasi tratament din partea administratorului. Sau...ei au un regim preferential ? Presedinte, administrator, cenzor, Comitet Executiv...
Nu va convin actualii, schimbati-i, cine va opreste.
[editat - raportati atacurile la persoana, nu raspundeti la ele]
-Asociatia nu are voie sa puna un locatar sa plateasca aceasta interventie.
V-am indicat sa cititi mai atent Legea 230. Ei, acum nu stiu cine-i in necunostinta de cauza...
[editat]
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)